Connect with us

Nicolae Ciucă: „România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt!”

nicolae ciucaaa - Moldova Invest

Național

Nicolae Ciucă: „România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt!”

Fostul prim-ministru și actualul președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, susține că România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt, în urma anunțului făcut în această dimineață de Romgaz și OMV-Petrom.

„Ca urmare a măsurilor adoptate de executiv în ultimul an și jumătate, România își va câștiga independența energetică într-un timp foarte scurt: Romgaz și OMV-Petrom au decis să dezvolte perimetrul Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre. Când exploatarea va fi pe deplin operaționalizată, producția internă a României va fi dublă față de momentul actual, iar țara noastră va deveni cel mai mare producător de gaz din Uniunea Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul evaluează acordarea de sprijin pentru fermierii afectați de importurile din Ucraina!

Acest proiect este rodul muncii guvernării liberale și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Enumăr doar câteva dintre cele mai importante momente care ne-au adus aici: abrogarea la finalul anului 2019 a OUG 114/2018, care amânase cu patru ani exploatarea gazelor și preluarea de către Romgaz a participației Exxon Mobil la perimetrul Neptun Deep, în mai 2022. Tot în mai 2022, a fost modificată legea off-shore, care a permis extracția gazelor din Marea Neagră. Chiar în această lună, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podișor, prin care gazul va fi adus în sistemul național de transport.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Boloș: Deficitul bugetar atinge cote alarmante

Prin deschiderea exploatării, bugetul de stat câștigă din redevențe, din impozitul pe venitul suplimentar, din impozitul pe profit al companiilor și prin numărul de locuri de muncă create, care vor genera impozite. Mult mai important este faptul că România va deveni independentă energetic, iar ca exportator net de gaze naturale, vom asigura securitatea energetică în regiune”, scrie Ciucă pe Facebook.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top