Connect with us

Noua ediție a Programului Femeia Antreprenor este în consultare publică

femeie antreprenor - Moldova Invest

Național

Noua ediție a Programului Femeia Antreprenor este în consultare publică

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Este în pregătire o nouă ediție a Programului Femeia Antreprenor, program menit să sprijine doamnele în demersul de a-și clădi o afacere proprie, prin acordarea de fonduri nerambursabile.

Noua ediție a Programului Femeia Antreprenor este în consultare publică

Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

Obiectivul general al programului publicat pe site-ul oficial al ministerului prevede „stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de către femei, promovarea unui sistem de informare și instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piața forței de muncă și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și al prejudecăților existente la nivel local”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   INS a revizuit în sus datele privind creșterea economică a României

Programul Femeia Antreprenor, gestionat de către Direcția Generală de Antreprenoriat și Programe IMM, are ca scop îmbunătățirea performanțelor economice ale IMM-urilor prin realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă și inovare.

La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Noutăți ale ediției de anul acesta

Ediția din acest an a Programului Femeia Antreprenor aduce noutăți în ceea ce privește actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigatoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară START-UP NATION, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CONAF va reprezenta România la Forumul European Wachau din Austria

Activități eligibile/Cheltuieli eligibile

a) Echipamente tehnologice respectiv sisteme specifice în scopul obținerii unei economii de energie;
b) Achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț;
c) Mijloace de transport;
d) Achiziționarea de mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și materiale;
e) Salariile, utilitățile (energie electrică, apă, gaze, salubritate, abonament telefon și internet), serviciile de contabilitate și cheltuielile aferente chiriilor pentru spații de lucru, spații de producție sau spații pentru prestări servicii și comerț;
f) Pachet digital (voucher de digitalizare);
g) Cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale;
h) Taxa pe valoarea adaugată (TVA) nedeductibilă pentru aplicanții neplătitori de TVA conform Codului Fiscal;
i) Consultanță;
j) Plăcuțe informative;
k) Cheltuieli financiare aferente creditelor/ garanțiilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dezbateri privind finanțarea și progresul proiectului Autostrada Unirii

Pentru anul 2024, MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei. Bugetul total estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1.000.000.000 lei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top