Connect with us

Noul pod transfrontalier dintre România şi Ucraina, în grafic!

pod tisa - Moldova Invest

Național

Noul pod transfrontalier dintre România şi Ucraina, în grafic!

Lucrările la noul pod de peste Tisa dintre România și Ucraina sunt în grafic, conform Președintelui Consiliul Județean Maramureș, Florin Roman.

„Am constatat în teren că lucrările de execuţie evoluează conform graficului stabilit cu constructorul, iar din luna iunie şi până în acest moment a fost executată cofrarea şi armarea radierului, urmând etapa de turnare a betonului la fundaţiile podurilor. (…) Conform documentaţiei tehnice, vom avea cinci poduri de descărcare, poduri care urmează să facă legatură cu podul principal. E una dintre cele mai complexe lucrări de acest gen care se desfăşoară în judeţul Maramureş, investiţie care în timp va contribui la o fluidizare a traficului rutier dintre România şi Ucraina”, a spus Ionel Bogdan.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România vrea să cumpere podul Giurgiulești din Republica Moldova

Conform lui Ionel Bogdan, proiectul prevede amenajarea în vecinătatea podului a unui punct de frontieră, parcare, un drum care permite accesul spre pod şi alte spaţii pentru un trafic lejer între cele două ţări.

Totodată, proiectul are în vedere construcţia a două poduri paralele peste râul Tisa, având o distanţă de 3 metri între ele. Fiecare pod va avea două benzi pe sens şi o lungime de 261,20 metri. Totodată, va fi realizată o porţiune de drum de 1,2 km şi construcţia a cinci poduri de desecare şi o intersecţie de tip giraţie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   7 milioane de euro prin PNRR pentru dezvoltarea accesului la cultură în comunitățile defavorizate

Valoarea totală a investiţiei este de 154.212.613,86 lei, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POM) 2014-2020, va avea următoarea configuraţie: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 110.395.006,58 lei, 15% contribuţia proprie 19.481.471,74 lei, restul de 24.336.135,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Proiectul de construcţie este derulat de Consiliul Judeţean Maramureş, în colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Finalizarea investiției este programată pentru 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   226 milioane euro finanțare REGIO pentru stimularea mobilității urbane în municipiile din Regiunea Nord-Est

În prezent, traficul rutier şi pietonal dintre România şi Ucraina se desfăşoară încă din anul 2000 pe un pod de lemn cu un singur sens, aflat la ieşirea din municipiul Sighetu Marmaţiei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top