Connect with us

O nouă autostradă în România! Va uni două provincii istorice

autostrada targu mures targu neamt - Moldova Invest

Național

O nouă autostradă în România! Va uni două provincii istorice

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat faptul că va intra în licitație încă un lot din secțiunea autostrăzii A8. Aceasta va legea două provincii istorice ale României între Târgu Mureș și Târgu Neamț.

”Contractul pentru încă un lot din secțiunea montana a A8 intră în licitație!

CNAIR a transmis, astăzi, spre validare la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției lotului Miercurea Nirajului- Sărățeni (23,4 km).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Situație fără precedent în România. Prețul energiei s-a prăbușit, iar producătorul plătește clientul

Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km.

Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea documentației de atribuire, va fi publicat Anunțul de Participare la licitație în cadrul căruia va fi precizată și valoarea estimată a contractului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin guvernamental pentru transportatorii afectați de creșterea prețului la combustibil și beneficiarii IMM INVEST afectați de creșterea ROBOR

În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înființata Companie pentru Investiții Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.”, susține Sorin Grindeanu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top