Connect with us

O nouă tranșă de titluri de stat, prin Progamul Tezaur, lansată miercuri de Ministerul Finanțelor

ministerul finantelor a luat 480 mil lei de la banci 18809266 - Moldova Invest

Național

O nouă tranșă de titluri de stat, prin Progamul Tezaur, lansată miercuri de Ministerul Finanțelor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Finanţelor anunţă că începând de miercuri, românii au posibilitatea să achiziţioneze noi titluri de stat Tezaur, oferind maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% şi 7,20%.

Aceste titluri de stat reprezintă o opţiune de economisire atractivă, întrucât oferă randamente competitive şi beneficii de securitate financiară.

Titlurile de stat Tezaur au o valoare nominală de 1 leu fiecare şi se prezintă în formă dematerializată, adică sub forma unui instrument electronic. Această iniţiativă îşi propune să răspundă interesului românilor pentru investiţii solide şi sigure.

- Moldova Invest

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, evidenţiază: “Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziţie ne arată interesul românilor pentru oportunităţi solide de a economisi în siguranţă. În cadrul ediţiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv şi riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricţii privind suma ce poate fi depusă.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul de lege privind finanțarea Autostrăzii Moldovei se află pe ordinea de zi a ședinței guvernului

Achiziţionarea acestor titluri de stat este posibilă în perioada cuprinsă între 23 august – 14 septembrie, exclusiv online, pentru persoanele fizice înregistrate în SPV (Sistemul de Plată Virtuală) pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Operaţiunile care pot fi efectuate online includ deschiderea unui cont de subscriere, subscrierea de titluri de stat Tezaur, viramentul sumelor din contul de subscriere către un cont bancar al investitorului.

De asemenea, achiziţionarea poate fi realizată și offline, în perioada 23 august – 15 septembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, sau în mediul urban între 23 august – 14 septembrie 2023 şi în mediul rural între 23 august – 13 septembrie 2023, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Moldova Invest îți recomandă și ...   IMM Plus 2024: S-a publicat ordinul cu plafoanele de garantare. Termen limită 30 iunie 2024!

Dobânda oferită de aceste titluri de stat este anuală şi se plăteşte conform termenelor stabilite în prospectul de emisiune. Un alt avantaj constă în faptul că aceste titluri de stat sunt transferabile şi pot fi răscumpărate în avans.

Fiecare investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Totuşi, anularea subscrierilor este posibilă doar în timpul perioadei de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Eligibilitatea pentru achiziţionarea acestor titluri de stat este restrânsă la persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii

Un aspect important este că veniturile obţinute din investirea în aceste titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Chimcomplex dorește să-și reducă din costuri. Va aduce un CEO britanic

Ministerul Finanţelor subliniază că fondurile obţinute ca urmare a emisiunii de titluri de stat vor fi direcţionate către finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Detalii suplimentare despre aceste emisiuni şi eventuale modificări ale lor sunt disponibile pe site-ul oficial al Companiei Naţionale Poşta Română, în secţiunea Datorie publică.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro“, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top