Connect with us

Oportunitățile de investiții din regiunea de Nord-Est, prezentate la evenimentul AHK – Sourcing Tour 2023 Romania

MixCollage 23 Nov 2023 09 54 AM 9063 - Moldova Invest

Național

Oportunitățile de investiții din regiunea de Nord-Est, prezentate la evenimentul AHK – Sourcing Tour 2023 Romania

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România) a organizat, între 21 și 23 noiembrie 2023, întâlniri de cunoaștere între 14 companii germane și peste 70 de companii românești, potențiali furnizori de bunuri și servicii

Cu accent pe relocalizare și reașezarea lanțurilor de aprovizionare, firmele germane caută furnizori locali, iar companiile din România manifestă interes pentru colaborarea cu cele germane.

Aceste întâlniri și vizite se concentrează pe diverse sectoare tematice, precum industria auto, prelucrarea metalelor, inginerie mecanică și electrică, materiale plastice, textile tehnice, servicii IT și logistice, precum și industria minieră și a materiilor prime. Companiile germane doresc să exploreze oportunitățile de achiziții și să înțeleagă mai bine piața românească.

Firme - Moldova Invest

Germania, unul dintre cei mai importanți investitori în România

Germania este unul dintre cei mai importanți investitori în România, cu peste 9500 de companii active. Schimburile comerciale dintre cele două țări au crescut cu aproape 10% în primele nouă luni ale anului, conform Biroului Federal de Statistică al Germaniei.

Evenimentul organizat confirmă interesul puternic al ambelor părți de a coopera în vederea dezvoltării afacerilor. Companiile germane sunt printre cei mai mari angajatori privați din România, cu aproximativ un sfert de milion de angajați, fiind prezente în diverse regiuni ale țării, cu accent pe creșteri notabile în zonele București și Brașov.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană a ajustat în scădere prognozele privind creșterea economică a României. Ce rată a inflației este estimată pentru 2024 și 2025?

Aceste companii germane nu doar angajează personal, ci și investesc în proiecte de formare profesională duală și cercetare-dezvoltare în România.

Consilierul de stat în cadrul cancelariei primului ministru, Florin Spătaru, consideră că schimburile comerciale dintre cele două țări ar trebui să atingă un potențial mult mai mare, cifrat la 100 de milioane de euro. Dezvoltarea relațiilor comerciale și integrarea lanțurilor de aprovizionare între România și Germania sunt esențiale pentru piața unică europeană.

Sourcing Tour - Moldova Invest

Industriile românești, cum ar fi cele din domeniile electronică, electrotehnică, prelucrarea metalelor și materiale plastice, prezintă oportunități considerabile pe piața locală. Exportul este văzut ca garanția stabilității, însă anumite sectoare se confruntă cu provocări, precum creșterea prețului la electricitate, afectând competitivitatea în comparație cu alte țări precum China.

Participanții la întâlniri au identificat multiple oportunități pentru companiile străine interesate de colaborare cu România, inclusiv forța de muncă mai ieftină, poziția geografică favorabilă pentru export, dezvoltarea cercetării-dezvoltării și angajamentele țării ca membru activ al NATO și UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Expoziția 'Fabricat în Moldova' aduce în prim-plan diversitatea și inovația producătorilor autohtoni la Chișinău

Companiile germane prezente caută parteneri români cu certificate de calitate, capacități flexibile de producție, sisteme digitale și abilități lingvistice străine. Cele 14 companii germane implicate în această inițiativă sunt: Aceprox GmbH, Andreas Stihl AG & Co.KG, Armaturenfabrik Franz Schneider GmbH & Co.KG, Eco Schulte GmbH & Co.KG, Elatec Power Distribution GmbH, Hamm AG, Interroll Holding GmbH, Karl Mayer Holding GmbH & Co.KG, Kesseböhmer Ladenbau GmbH & Co.KG, Minimax GmbH, Rombach GmbH, SNR Wälzlager GmbH, Stahlbau März GmbH și Tracto-Technik GmbH & Co.KG.

Ruxandra Dumitrescu - Moldova Invest

Această delegație face parte din programul “Sourcing Tour 2023 în România” al Ministerului Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK), desfășurat în colaborare cu Asociația Germană pentru Materiale, Achiziții și Logistică (BME), beneficiind de sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie din München, Frankfurt, Duisburg și Pfalz.

Ion ȘTEFANOVICI:Moldova Invest manifestă un interes sporit pentru dezvoltarea oportunităților de afaceri în Regiunea de Nord-Est”

Dezvoltarea oportunităților de afaceri în Regiunea de Nord-Est reprezintă o prioritate pentru Moldova Invest, dar și pentru Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, ambele reprezentate la eveniment de președintele Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Agriculturii, Florin BARBU: "Import de cereale în România nu pot face decât fermierii şi procesatorii români!"

404907290 359493979940853 6137479555986085075 n - Moldova Invest

“Moldova Invest manifestă un interes sporit pentru dezvoltarea oportunităților de afaceri în Regiunea de Nord-Est.
Din acest considerent am dat curs invitației venite din partea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană – AHK Romania pe tema „Explorării oportunităților de producție din România”, în sectoare industriale, precum industria auto, prelucrarea metalelor, inginerie mecanică, inginerie electrică/electronică, materiale plastice/înveliș de cauciuc, textile tehnice, servicii IT și logistice, industria minieră și a materiilor prime.
Programul “Sourcing Tour 2023 în România” al Ministerului Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK), realizat în colaborare cu Asociația Germană pentru Materiale, Achiziții și Logistică (BME) și cu sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie din München, Frankfurt, Duisburg și Pfalz.
Concluziile vor fi puse la dispoziția Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est și desigur CAPDR – Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale în efortul general de susținere a mediului de afaceri din Moldova”, a punctat directorul editorial al Moldova Invest și președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), Ion Ștefanovici.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top