Connect with us

Până pe 30 aprilie, România trebuie să depună la Bruxelles documentele finale pentru modificarea PNRR

Marcel Bolos scaled 1 scaled - Moldova Invest

Național

Până pe 30 aprilie, România trebuie să depună la Bruxelles documentele finale pentru modificarea PNRR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş

“30 aprilie este termenul de transmitere a documentelor finale. Avem cele patru lucruri pe care le-am mai menţionat – reducerea de grant, ajustarea preţului la investiţii ca urmare a creşterii costului la materiale şi manoperă, avem adăugarea capitolului REPower EU şi capitolul de circumstanţe obiective unde se încadrează plafonul de 9,4% din PIB (privind cheltuielile cu pensiile – n.r.).

Ce vreau să spun este că este prima şi ultima noastră şansă de modificare a PNRR-ului pentru a răspunde, să zicem, cerinţelor de implementare până în august 2026. Dacă, să zicem, uităm vreo un jalon sau o ţintă care am vrea să o modificăm ulterior va fi, practic, aproape imposibil”, a explicat Boloş, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres. El a fost întrebat dacă România a transmis la Bruxelles documentele în care se regăsesc elementele de renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grecia vizează conectarea cu România prin infrastructură. Proiectul Sea2Sea, prioritar!


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top