Connect with us

Pas important în digitalizarea guvernamentală: România va dezvolta un cloud guvernamental până în 2026

WhatsApp Image 2023 04 11 at 16.15.17 - Moldova Invest

Național

Pas important în digitalizarea guvernamentală: România va dezvolta un cloud guvernamental până în 2026

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

România se pregătește să facă un pas important în ceea ce privește digitalizarea guvernamentală, prin dezvoltarea unui cloud guvernamental, potrivit ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a confirmat că țara noastră va avea propriul său cloud guvernamental închis, până în 2026.

Acest cloud guvernamental privat va fi dezvoltat conform standardelor de securitate și interoperabilitate, astfel încât să poată fi conectat la cloud-ul comercial.

Această interconectivitate va permite transferul eficient și securizat de date între cele două platforme.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Candidatul la primăria municipiului Suceava, Lucian HARȘOVSCHI, anunță proiecte ambițioase pentru Suceava! Investiții în infrastructură și educație

„La nivelul anului 2026, din PNRR, vom avea cloud guvernamental privat. Deci un cloud guvernamental închis cum se spune, sigur, interoperabil, de fapt, interconectat la cloud-ul comercial“, a explicat ministrul.

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență, ministrul Burduja a declarat că România este pe drumul cel bun și a atins toate obiectivele prevăzute, inclusiv cele legate de dezvoltarea cloud-ului guvernamental.

Acesta a mai explicat faptul că România trebuie să continue să investească în digitalizare, deoarece este esențială pentru a îmbunătăți serviciile guvernamentale și pentru a spori competitivitatea economică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul Gheorghe Șoldan: „Astăzi a fost aprobat în ședință de guvern proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Pașcani – Suceava”

Prin dezvoltarea unui cloud guvernamental privat, România va putea reduce costurile și îmbunătăți eficiența serviciilor publice, astfel încât să poată oferi cetățenilor un nivel mai bun de confort și securitate.

Ce înseamnă cloud guvernamental ?

Cloud-ul guvernamental este o platformă informatică care oferă servicii de stocare, procesare și distribuire a datelor, dedicate exclusiv sectorului guvernamental. Este o soluție modernă de gestionare a datelor și aplicațiilor guvernamentale, care permite instituțiilor publice să ofere servicii și să administreze informațiile într-un mod mai eficient și securizat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 9,5 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău

Un cloud guvernamental poate fi închis sau privat, ceea ce înseamnă că poate fi accesat doar de către utilizatorii guvernamentali și nu de către publicul larg sau alte organizații.

De obicei, aceste platforme sunt dezvoltate în conformitate cu standardele de securitate și confidențialitate, astfel încât să protejeze informațiile și datele sensibile ale cetățenilor, inclusiv datele personale, informațiile financiare și alte date critice.

Aceasta face ca cloud-ul guvernamental să fie o soluție sigură și eficientă pentru guvernele din întreaga lume.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top