Connect with us

Pas important în MODERNIZAREA FEROVIARĂ. România a primit primul tren electric achiziționat după mai bine de două decenii!

img - Moldova Invest

Național

Pas important în MODERNIZAREA FEROVIARĂ. România a primit primul tren electric achiziționat după mai bine de două decenii!

Moment istoric în transportul feroviar român: țara noastră a primit primul tren electric achiziționat după o pauză de peste două decenii. Trenul, un model Alstom Coradia Stream produs în Polonia, a sosit în Gara de Nord din București

Această achiziție este parte a unui contract amplu ce implică 37 de trenuri electrice inter-regionale. Livrările acestor trenuri sunt planificate să înceapă din anul următor, reprezentând o îmbunătățire semnificativă a serviciilor feroviare din România.

Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că după efectuarea testelor necesare la Făurei, trenul electric va intra în circulație, transportând pasageri, pe linia feroviară CFR București – Constanța.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Veniturile NEJUSTIFICATE ale persoanelor fizice, impozitate cu 70% de la jumatatea anului viitor!

Acest progres aduce cu sine o întrebare importantă: unde vor circula noile trenuri electrice? Se preconizează că acestea vor fi integrate pe 10 rute feroviare cruciale din țară, conectând diverse regiuni:

1. Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov
2. Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat
3. Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iași
4. Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava
5. Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Iași
6. Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Suceava
7. Galați – Brăila – Constanța – Mangalia
8. Iași – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
9. Suceava – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
10. Giurgiu – București – Ciulnița (Slobozia) – Călărași

Moldova Invest îți recomandă și ...   Senatul a votat pentru eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale. Inițiatorii proiectului de lege:”Impozitul pe concediul medical de 10% nu e de natură să crească semnificativ încasările la bugetul de stat”

Valoarea acestui proiect se situează între 1.201.615.722 lei și 2.374.592.590 lei, fără TVA, fiind finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Modernizarea infrastructurii feroviare este esențială pentru creșterea calității serviciilor de transport și pentru o mobilitate mai eficientă în întreaga țară.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top