Connect with us

Percheziții DNA la Poliția Română! „Punem la dispoziție documentele necesare!”

dna politia romana - Moldova Invest

Național

Percheziții DNA la Poliția Română! „Punem la dispoziție documentele necesare!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Procurorii DNA au efectuat percheziții la Poliția Română din Capitală. Ancheta penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, legate de achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale în anul 2020.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea Poliţiei naţionale. În cursul zilei de 4 aprilie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în două locaţii situate în municipiul Bucureşti, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice”, a anunţat DNA, într-un comunicat de presă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se contruiește o nouă autostradă crucială pentru turismul românesc!

Marți, după obținerea autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii DNA au efectuat percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a venit cu mai multe precizări, menționând că „sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu”.

Poliția Română sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu.

Pentru aflarea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fiecare dată, instituția pune la dispoziția celorlalte autorități documentele necesare”, au declarat reprezentanții IGPR.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă

Ce vizează DNA, potrivit surselor?

Conform Agerpres, sunt vizate contractele prin intermediul cărora au fost cumpărate căştile de protecţie şi bastoanele cu electroşocuri pentru polițiști. Ministerul de Interne era condus la acea vreme de Marcel Vela.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top