Connect with us

Performanțele întreprinzătorilor români, în creștere: Peste 50% raportează o îmbunătățire față de anul trecut

beneficii antreprenori - Moldova Invest

Național

Performanțele întreprinzătorilor români, în creștere: Peste 50% raportează o îmbunătățire față de anul trecut

“Peste jumătate dintre întreprinzătorii români raportează o creștere a performanțelor în acest an, potrivit ‘Cartei Albe a IMM-urilor din România'”

Potrivit datelor prezentate joi de președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, peste 50% dintre antreprenorii români consideră că performanțele acestui an sunt mai bune decât cele din anul precedent.

În ediția cu numărul 21 a “Cartei Albe a IMM-urilor din România”, se arată că antreprenorii români se concentrează în principal pe piața internă, cu peste 60% dintre ei identificând-o drept oportunitate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-a dat startul instalărilor de sisteme fotovoltaice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023

Florin Jianu a subliniat că antreprenorii români sunt atenți la reputația companiei și oferă servicii post-vânzare de calitate, menținând o relație de colaborare cu clienții, partenerii și furnizorii.

De asemenea, aproximativ 70% dintre întreprinzători pun accent pe stabilitatea angajaților, evidențiind o relație simbiotică între antreprenori și angajați.

Cu toate acestea, Florin Jianu a subliniat că antreprenorii români se caracterizează prin conservatorism în ceea ce privește inovația în propriile companii, mai puțin de unu din trei întreprinzători folosind inovația ca atribut al companiei lor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Biomasa forestieră și energia regenerabilă, în dezbatere la Conferința ASFOR: Solutii pentru viitorul durabil al României

În ceea ce privește provocările din mediul de afaceri, inflația se situează pe primul loc, urmată de scăderea cererii interne și costurile ridicate ale creditelor.

Florin Jianu a menționat, de asemenea, că doar cinci din zece întreprinzători intenționează să acceseze fonduri europene, în scădere față de anul precedent.

În încheiere, Florin Jianu a adăugat că mediul de afaceri din România necesită o atenție sporită în ceea ce privește schimbările și abordările, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să ofere mai multe informații cu privire la deschiderea de call-uri pentru fondurile europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a alocat 250 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor

Conferința de lansare a celei de-a 21-a ediții a “Cartei Albe a IMM-urilor din România” a fost organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) și a analizat mediul de afaceri românesc în detaliu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top