Connect with us

Peste trei milioane de români ar putea beneficia de pensii mai mari în 2024. Anunțul Ministrului Muncii

Național

Peste trei milioane de români ar putea beneficia de pensii mai mari în 2024. Anunțul Ministrului Muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că peste trei milioane de cetățeni români vor beneficia de pensii mai mari în 2024, datorită majorării punctului de pensie

„Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, datorită majorării de la 1 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a înregistrat în 2023 un deficit comercial la PRODUSE AGROALIMENTARE de peste 1 miliard de euro. Diferența dintre importul și exportul de carne de porc contribuie cu 95% la acest deficit

Aceasta a explicat că procesul de recalculare a pensiilor este esențial pentru a înțelege două componente distincte: contributivitatea și stabilitatea. În esență, în cazul contributivității și al muncii egale, obiectivul este să fie asigurate pensiile echitabile prin intermediul noii legi a pensiilor.

Acest demers vizează corectarea a trei categorii de inechități: diferențe între pensionari care au muncit la fel, dar s-au pensionat în ani diferiți; disparități între femei și bărbați; și, nu în ultimul rând, inechități între cei care au primit indemnizație minimă socială.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul a adoptat legea ”agriculturii pe verticală”. Fermierii urbani vor putea accesa fonduri europene

„Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială”, a mai adăugat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum vor contribui pensionarii speciali la dinamizarea economiei naționale prin creșterea consumului?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top