Connect with us

Planul „REPowerEu”: 1,4 miliarde de euro pentru beneficii directe românilor: panouri solare, eficiență energetică, dezvoltare regională

repower - Moldova Invest

Național

Planul „REPowerEu”: 1,4 miliarde de euro pentru beneficii directe românilor: panouri solare, eficiență energetică, dezvoltare regională

Guvernul României pregătește un plan ambițios denumit “REPowerEu” în valoare totală de 1,4 miliarde de euro

Acest plan va fi prezentat Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august și se concentrează pe oferirea de beneficii directe populației române. Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit că din această sumă, aproximativ 600 de milioane de euro vor fi alocate pentru achiziționarea de panouri solare și baterii pentru stocarea energiei.

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!

Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10.000 de euro cumulat.

În paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a scris Ciolacu

Moldova Invest îți recomandă și ...   La finalul anului 2023, România ar putea avea aproximativ 110 de kilometri noi de autostradă și drum expres

Premierul a subliniat că un accent semnificativ va fi pus pe sprijinirea populației vulnerabile și a celor din mediul rural, pentru a asigura un acces mai larg la aceste beneficii.

El a menționat că acest plan reflectă preocupările pentru necesitățile reale ale cetățenilor și se îndepărtează de interesele personale sau de grup, un aspect important în contextul trecutului în care un astfel de plan a fost respins de Comisia Europeană.

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România”, a spus Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Avertismentul FMI cu privire la INEFICIENȚA măsurilor fiscale guvernamentale

Ciolacu și-a exprimat încrederea că ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene va obține aprobarea pentru acest plan la Bruxelles, punând în prim-plan interesele și nevoile populației, contribuind astfel la dezvoltarea României în domeniul energiei și eficienței energetice.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top