Connect with us

PNRR, Digitalizarea IMM-urilor: Peste 7.188 proiecte depuse, cu 30% mai mult decât ținta stabilită

62f0646061ff87132d56b73325fcaab5 - Moldova Invest

Național

PNRR, Digitalizarea IMM-urilor: Peste 7.188 proiecte depuse, cu 30% mai mult decât ținta stabilită

În cadrul apelului „Digitalizarea IMM-urilor – Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”, derulat de MIPE în cadrul PNRR au fost depuse 7.188 proiecte, în timp ce ținta propusă prin intermediul apelului este semnarea a 5.384 proiecte

În ultima zi în care au putut fi depuse proiecte, 30 iunie, au fost depuse 3.573 cereri de finanțare. Perioada de depunere a proiectelor a început în data de 15 februarie 2023.

„Interesul aplicanților a fost foarte mare, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mediul privat a înțeles nevoia adoptării tehnologiilor digitale și rolul nostru este să facilităm accesul. Vom întreprinde toate eforturile să trecem de perioada de evaluare a proiectelor cât mai repede ca să putem avansa la implementare”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi a fost inaugurat primul heliport din Botoșani. Investiția se ridică la 1,5 milioane de lei

Apelul are o alocare de 347,5 milioane euro și s-a adresat IMM-urilor înființate în baza Legii nr. 31/1990 republicată privind societățile, Legii nr. 1/2005 republicată privind organizarea și funcționarea cooperației, respectiv OUG nr. 6/2011 (actualizată) pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, bugetul apelului a fost împărțit astfel:

Regiunea Ponderea
Nord Est    12,94%
Sud Est    13,86%
Sud-Muntenia    13,50%
Sud-Vest Oltenia    14,36%
Vest    14,32%
Nord-Vest    11,69%
Centru    11,87%
București-Ilfov      7,46%
Total 100,00%
Moldova Invest îți recomandă și ...   Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică nemulțumiți că nu au tratament salarial similar celui de la Casele de Asigurări de Sănătate

În cazul în care în urma activității de evaluare și selecție bugetul alocat unei/ unor regiuni de dezvoltare nu este contractat, proiectele aflate pe lista de rezervă din regiunile care au epuizat alocarea se vor ierarhiza și contracta în funcție de punctajul obținut și în limita bugetului total alocat.

Valoarea fondurilor nerambursabile acordate în cadrul unui proiect va reprezenta 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari, restul de 10% fiind cofinanțarea ce trebuie asigurată de către beneficiari din fonduri proprii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei estimează un număr de PROSUMATORI în România până în 2030

Perioada de implementare a proiectelor este de 12 luni și va putea fi prelungită doar în situații justificate cu cel mult 6 luni, dar fără a depăși data de 31 decembrie 2025.

În perioada următoare, pentru a începe etapa de evaluare a proiectelor depuse, MIPE va anunța deschiderea Modulului Comunicare pentru toți aplicanții din cadrul acestui apel de proiecte, printr-un anunț publicat pe site-ul instituției (secțiunea https://mfe.gov.ro/category/anunturi-pnrr/).

Ulterior, solicitanții vor transmite prin intermediul Modulului Comunicare din platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro/ documentul privind calculul indicatorilor financiari, în format Microsoft Excel Worksheet (.xlsx), aferent Planului de afaceri – Anexa 6.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top