Connect with us

Premierul Ciolacu propune un echilibru între impozitarea pe muncă şi impozitarea pe capital pentru a evita crizele sociale

ciolacu scaled - Moldova Invest

Național

Premierul Ciolacu propune un echilibru între impozitarea pe muncă şi impozitarea pe capital pentru a evita crizele sociale

Premierul Ciolacu a confirmat că impozitarea salariilor nu va scădea începând cu 1 ianuarie 2024. În schimb, el propune o majorare a impozitării capitalului pentru a preveni potențiale “crize sociale”

Marcel Ciolacu a subliniat că o posibilă scădere a impozitării muncii va fi luată în considerare abia după primul trimestru al anului viitor, atunci când se vor evalua execuțiile bugetare pentru acea perioadă. El a indicat că reducerea taxării muncii ar trebui să fie însoțită de o creștere a impozitării capitalului, incluzând impozitul pe profit și impozitul pe dividende. Ciolacu a avertizat că lipsa unui astfel de echilibru ar putea conduce la apariția unor “crize sociale”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul de lege referitor la energia regenerabilă a fost prezentat în Parlament. Până în anul 2032, ne putem aștepta la producerea primului megawatt de energie eoliană produsă în zona Mării Negre

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Buzău, el a respins posibilitatea unei reduceri a impozitării pe muncă începând cu 1 ianuarie.

“Am anunțat anterior că o astfel de modificare nu este posibilă începând cu 1 ianuarie. Considerăm că aceasta este o chestiune prioritară, dar va fi luată în considerare după evaluarea execuțiilor bugetare până la finalul acestui an și în special execuția din primul trimestru al anului 2024. În coaliție, am discutat despre necesitatea de a ajusta impozitarea muncii, care este actualmente cea mai ridicată, în comparație cu impozitarea capitalului.

Este important să găsim un echilibru în acest sens, deoarece lipsa acestuia ar putea conduce la instabilitate socială. Astfel de dezechilibre pot contribui la acumularea de mari averi într-o parte și la sărăcirea în cealaltă parte, alimentând discuții interminabile despre creșterea pensiilor, pentru că unii oameni nu pot trăi decent cu pensii extrem de mici, cum ar fi cele de 1.500 de lei. Acești oameni sunt bunicii și părinții noștri, aceia care au contribuit la construirea acestei țări”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Economiei anticipează o creștere de 3,4% în 2024! Perspective și provocări pentru economia României

Momentan, impozitarea muncii include impozitul pe venit, contribuțiile pentru asigurările de sănătate și contribuțiile pentru pensii.

Ciolacu a afirmat în mai multe rânduri că intenționează să majoreze impozitarea capitalului.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top