Connect with us

Premierul CIUCĂ: “Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice”

nicolae ciuca - Moldova Invest

Național

Premierul CIUCĂ: “Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vorbit, astăzi, 17 ianuarie 2023, despre importanța investițiilor din țara noastră, mai ales în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei

Potrivit premierului, investițiile devin locomotiva creșterii economice.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a ținut să sublinieze că a venit momentul ca România să se comporte ca o țară care își merită locul în organizații ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD.„Investițiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei.

Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investițiile au contribuit cu 3,8% în creșterea PIB, iar consumul – cu 2,5%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul urmează să prelungească plafonarea preţurilor poliţelor RCA până la sfârșitul anului

Dincolo de aceste cifre, situația se poate observa mergând prin țară și privind cum construcțiile industriale, comerciale ori rezidențiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă.

La aceste investiții private se adaugă cele guvernamentale și fondurile europene, care aduc constant îmbunătățiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi și căi ferate, până la spitale și școli.

A venit momentul ca România să se comporte ca o țară care își merită locul în organizații ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD.

Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaționali, care ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiții este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc.”, a scris premierul României, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțare de 35.905.346,40 lei pentru microbuze electrice școlare pentru 24 de comune din județul Vaslui

Germania, cel mai mare investitor străin în România

Potrivit unui raport recent al Băncii Naționale a României (BNR), cel mai mare investitor străin în România este Germania, cu 15 miliarde de euro, țara fiind urmată de Austria cu 11 miliarde de euro, Franța cu 10 miliarde de euro, Italia cu 8 miliarde de euro și Statele Unite ale Americii (SUA) tot cu 8 miliarde de euro.

De asemenea, cea mai mare parte a celor 100 de miliarde de euro de investiții străine directe a venit în București și în Ilfov, reprezentând 62,5 procente din total.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Biomasa forestieră și energia regenerabilă, în dezbatere la Conferința ASFOR: Solutii pentru viitorul durabil al României

Următoarea regiune în clasament este cea de centru, în principal Sibiu și Brașov, apoi regiunea de Vest, în special Timiș.

BNR arată că Oltenia și Moldova sunt codoașele regionale când vine vorba de atragerea investițiilor străine, marcând mai puțin de 5 procente în total.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top