Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu: „Experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă.”

ciolacu fmi - Moldova Invest

Național

Premierul Marcel Ciolacu: „Experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă.”

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional, aflați în vizită anuală în România, au emis un raport privind situația economiei românești

Într-o perioadă caracterizată de incertitudini financiare globale și de reajustări bugetare, primele declarații ale reprezentanților Fondului Monetar Internațional (FMI) față de situația economică din România erau extrem de așteptate.

În acest context, echipa FMI, sub conducerea lui Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se află în București în perioada 25 septembrie – 4 octombrie pentru a evalua starea economiei românești.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Suntem într-un punct critic privind tranziţia energetică a României”

386646770 858000682363163 6191026670248571015 n e1696416319419 - Moldova Invest

Marți, 3 octombrie, comisiile parlamentare de buget-finanțe au avut o întâlnire cu oficialii FMI.

Miercuri, 4 octombrie, Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu membrii delegației Fondului Monetar Internațional.

În urma discuției prim-ministru, României Marcel Ciolacu a declarat că:
„Mă bucur că experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă și că au încurajat continuarea investițiilor în sănătate, educație și infrastructură.

Reprezentanții FMI, aflați în România pentru evaluarea standard, realizată în toate țările membre conform art IV din statutul FMI, au confirmat că, după dezmățul bugetar din perioada pandemiei, efortul nostru de însănătoșire a finanțelor publice trebuie să meargă în cele 3 direcții avute în vedere de guvern – stoparea risipei în sectorul public, un sistem fiscal echitabil, prin eliminarea excepțiilor și privilegiilor și reducerea fraudei și a evaziunii fiscale.

386601402 858000719029826 2791522482182837683 n e1696416362122 - Moldova Invest

Totodată, experții Fondului au apreciat că reforma și digitalizarea ANAF sunt esențiale și vor fi sprijinite de expertiza celor mai puternice organisme financiare internaționale.

Angajamentul nostru ferm este să luptăm în continuare cu prețurile, să continuăm stimulii pentru crearea de locuri de muncă bine plătite și pentru un parteneriat real între mediul de afaceri și Guvern.

De creștere economică, inflație redusă, un curs de schimb stabil și finanțe publice sănătoase cu toții avem nevoie – și populație, și companii și Guvern!” a mai punctat premierul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul polon al Apărării, Mariusz Błaszczak: "În decurs de doi ani vom avea cea mai puternică armată terestră din Europa"


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top