Connect with us

Preşedintele Consiliului Judeţean GALAȚI, Costel FOTEA: „Un drum cu patru benzi va asigura legătura între vama Giurgiuleşti şi podul de peste Dunăre!”

DRUM GALATI - Moldova Invest

Național

Preşedintele Consiliului Judeţean GALAȚI, Costel FOTEA: „Un drum cu patru benzi va asigura legătura între vama Giurgiuleşti şi podul de peste Dunăre!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate şi a studiilor de teren pentru construirea unui drum de legătură între Drumul Expres (DX) Galaţi-Brăila şi viitoarea Centură Mare a municipiului prin care se va asigura conectarea între vama Giurgiuleşti şi podul de peste Dunăre, informează Biroul de presă al instituţiei

 Valoarea contractului este de 1.914.000 lei şi prevede realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv studiul geotehnic, ridicările topografice, studiul hidrologic, studiul de trafic, studiul hidraulic, studiile de coexistenţă, studiul arheologic, toate studiile specifice solicitate de instituţiile avizatoare, documentaţiile suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, documentaţia necesară obţinerii avizului de oportunitate, studiul de evaluare a emisiilor CO2, analiza cost-beneficiu, analiza instituţională, raportul privind evaluarea impactului asupra mediului, harta cu datele de geolocalizare ale investiţiei, raportul privind utilităţile şi documentaţia tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   PIB per capita în București de 26.969 euro și 4.973 euro în Vaslui, Regiunea de Nord-Est, pol al sărăciei, Sibiul, campion la ABANDON ȘCOLAR, arată un studiu guvernamental

Costel Fotea - Moldova Invest

„În cadrul strategiei de conectare a Galaţiului la infrastructura mare de transport a României, va fi construit un drum de legătură între DX Galaţi – Brăila şi viitoarea Centură Mare a Galaţiului. Este vorba despre un drum de aproximativ opt kilometri, cu patru benzi de circulaţie, prin care vom asigura conectarea între vama Giurgiuleşti şi podul de peste Dunăre, iar mai departe cu viitoarea autostradă a Moldovei.

Firma care a câştigat licitaţia are mai puţin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri necesare. După realizarea documentaţiei, proiectul va fi depus spre finanţare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operaţional de Transport”, a declarat Costel Fotea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Portugalia, record în producția de energie regenerabilă în 2023 și perspectivele durabilității energetice

Preşedintele CJ Galaţi a precizat faptul că în ceea ce priveşte Drumul Expres Galaţi-Brăila, în acest moment, după ce s-a lucrat pe o lungime de aproximativ nouă kilometri la partea de fundaţie, constructorul este în procedură de obţinere a avizelor de mediu pentru a demara lucrările la podul peste Siret şi la pasajul peste triajul Barboşi.

„În plus, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, pe care am înfiinţat-o alături de colegii noştri de la CJ Brăila, CJ Ialomiţa şi CJ Călăraşi, lucrăm şi la varianta unui drum Transregio pe ruta Galaţi – Brăila – Drajna (Slobozia) – Autostrada Soarelui-Chiciu (Călăraşi), procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate fiind deja demarate”, a mai spus Costel Fotea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Producătorul de țevi PALPLAST din Republica Moldova va fi achiziționat de TERA PLAST, cea mai mare firmă de profil din România


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top