Connect with us

Priorități energetice europene dezbătute între România și Spania

88b0f258 5120 45c3 904f 977e5061203e - Moldova Invest

Național

Priorități energetice europene dezbătute între România și Spania

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Marți, 22 august 2023, Ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. José Antonio HERNÁNDEZ PÉREZ-SOLÓRZANO, la sediul Ministerului Energiei.

Principala temă abordată în cadrul discuțiilor a fost prezentarea priorităților pe care le are Președinția Spaniolă a Consiliului Uniunii Europene în ceea ce privește sectorul energetic, cu un accent deosebit pe reforma pieței de electricitate.

d562a5bf 090a 41f6 a7e4 a4b921184385 - Moldova Invest

Oficialii spanioli își propun să implice toate Statele Membre în negocierile europene privind energiile regenerabile.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a expus situația actuală a sectorului energetic din România, evidențiind potențialul semnificativ al energiilor regenerabile și al oportunităților în domeniul nuclear.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vouchere casnice pentru români din 2024. Ce valoare au și cine le poate lua?

El a subliniat importanța abandonării treptate a cărbunelui până în anii 2026, 2030 și a implicării sociale asociate acestui proces.

 

Totodată, oficialul român a menționat noile perspective de investiții pentru mediul de afaceri, finanțate prin intermediul Fondului de Modernizare și Planului Național de Redresare și Reziliență.

Ambele părți au exprimat aprecierea pentru colaborarea deja existentă între Regatul Spaniei și România în domeniul energetic, cu accent pe energiile regenerabile, în special energia hidroelectrică, și pe eficiența energetică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, în topul celor mai mari producători de petrol din UE în 2022

Atât Spania cât și România au manifestat dorința de a dezvolta relațiile bilaterale și de a intensifica eforturile de investiții în aceste sectoare vitale.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top