Connect with us

A început programul Rabla pentru tractoare 2024. Până la 20.000 de euro sprijin pentru micii fermieri

agricultura - Moldova Invest

Național

A început programul Rabla pentru tractoare 2024. Până la 20.000 de euro sprijin pentru micii fermieri

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Guvernul va acorda, în premieră, un sprijin nerambursabil în valoare de până la 20.000 de euro, finanțat prin fondul de mediu, prin programul ”Rabla pentru tractoare”.

”În premieră, finanțăm prin Fondul pentru mediu, programul «Rabla pentru tractoare». Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Perspectivele și disparitățile economice pentru Regiunea Nord-Est

Programul ”Rabla pentru tractoare” are un buget de 500 milioane lei.

”Nici nu trebuie să casați tractorul vechi. Puteți să casați o rablă, o mașină veche, o Dacie veche… Nu tractorașul vechi, că poate-l mai folosiți! Puteți să vă luați un tractor de până la 55.000 de euro cu un ajutor de 20.000 de euro din partea AFM”, a afirmat Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, potrivit Dcnews.

După “Rabla pentru mașini” și “Rabla pentru electrocasnice”, a fost lansat în februarie și programul “Rabla pentru sobe”. Bugetul propus pentru programul-pilot ”Rabla pentru sobe” se ridică la valoarea de 500 de milioane de lei. Românii pot primi până la 10.000 de lei pentru înlocuirea sobelor, a anunțat ministrul Mediului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Finanțelor a anunțat că România a ieșit pe plus cu 65 miliarde euro de la aderarea la UE

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top