Connect with us

Programul Tomata, prelungit! Mesajul ministrului Florin Barbu pentru fermieri!

rosii - Moldova Invest

Național

Programul Tomata, prelungit! Mesajul ministrului Florin Barbu pentru fermieri!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conform ministrului Agriculturii, Florin Barbu, Guvernul a aprobat prelungirea, de la 30 iunie la 15 iulie a termenului de valorificare a producţiei, pentru fermierii înscrişi în Programul Tomata.

“În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată o hotărâre prin care prelungim termenul de valorificare a producţiei pentru fermierii înscrişi în Programul Tomata până la 15 iulie, faţă de 30 iunie cât era iniţial. Decizia am luat-o ca urmare a solicitărilor venite de la fermieri care, pe bună dreptate, au reclamat dificultăţile în a se încadra în termen din cauza oscilaţiilor de temperatură din primăvară”, a precizat ministrul, după şedinţa Executivului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul revitalizează proiectul Canalului Dunăre-București, abandonat acum 100 de ani! Investiție de peste 22 de miliarde de lei

Florin Barbu a mai adăugat este în interesul tuturor ca fermierii să-şi valorifice corect producţiile.

“Este firesc să răspund solicitărilor lor, mai ales că interesul nostru, al tuturor, este ca fermierii să-şi valorifice corect producţiile fără a fi tentaţi să apeleze la diferite tehnici de grăbire a coacerii. Predictibilitatea în agricultură este foarte importantă, mai ales că fermierii se confruntă cu un număr ridicat de riscuri în general”, a subliniat Barbu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Două teme majore pe agenda CSAT-ului: candidatura lui Iohannis la șefia NATO și transferul sistemului Patriot


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top