Connect with us

Programul Interreg NEXT România-Ucraina amânat din cauza conflictului cu Rusia

interreg - Moldova Invest

International

Programul Interreg NEXT România-Ucraina amânat din cauza conflictului cu Rusia

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a decis amânarea finanțării proiectelor cu valoarea mică din domeniul turismului și al culturii, din cauza situației curente din Ucraina. Fondurile alocate în program pentru finanțarea acestui domeniu vor face obiectului unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior.

Având în vedere situația curentă din zona acoperită de Programul Interreg NEXT România-Ucraina pe partea ucraineană (oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuți, Odesa), cauzată de agresiunea Rusiei asupra țării vecine, derularea de proiecte cu valoare mică, ce vizează restaurarea monumentelor istorice, reabilitarea căilor de acces către acestea, precum și activitățile de promovare a turismului în această zonă, nu va putea fi susținută.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Elon Musk a anunțat realizarea primului implant cerebral de către startup-ul Neuralink 

Fondurile alocate acestui domeniu vor face obiectul unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior, în funcție de evoluția situației din Ucraina.

Întrucât Ghidul solicitantului pentru proiecte cu valoare mică se află în consultare publică la www.ro-ua.net până la data de 31 august a.c., cei interesați să deruleze proiecte de cooperare sunt rugați să acceseze documentul fără a lua în calcul informațiile care vizează Prioritatea 2 – Dezvoltare socială transfrontalieră, obiectivul specific Creșterea rolului culturii și al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială și inovarea socială.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum au evoluat prețurile la alimentele cu adaosul comercial plafonat?

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională. Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea (România) și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuți, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și managementul frontierei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investițiile de anvergură în regiunile mai puțin dezvoltate, stimulate printr-o schemă de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei 

Din Comitetul de Monitorizare, structură decizională pentru programul de cooperare, fac parte autorități publice centrale și locale din cele două state participante și organizații neguvernamentale active în domeniile vizate de program.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top