Connect with us

Costul transportului feroviar pentru studenți redus la 90%

43 - Moldova Invest

Național

Costul transportului feroviar pentru studenți redus la 90%

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Educației a propus un proiectul de Hotărâre de Guvern care vizează modificarea facilităților de transport pentru studenți, extinzând vârsta la care aceștia pot beneficia de tarife reduse la călătoriile cu trenul și metroul până la 30 de ani

Potrivit propunerii, tariful redus pentru transportul feroviar și cu metroul se va majora de la 50% la 90% pentru toți studenții, atât români, cât și străini, înscriși la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna SUCEVIȚA: un paradis turistic și cultural în continuă dezvoltare

Această facilitate va fi valabilă pe toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe întreg parcursul anului calendaristic, pe perioada în care studenții își păstrează statutul. De asemenea, aceste beneficii vor fi extinse și la călătoriile cu metroul, fie prin abonament lunar, fie prin titluri de transport de tip „10 călătorii”.

Una dintre schimbările semnificative este creșterea limitei de vârstă până la care studenții pot beneficia de aceste facilități, și anume de la 26 la 30 de ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Taxa pe lux. Cine sunt românii care vor trebui să o plătească?

Excepție fac studenții care au pierdut unul sau ambii părinți, precum și cei care provin din centre de plasament sau au fost în plasament la familii extinse, familii substitutive sau asistenți maternali – aceștia vor beneficia de gratuitate la călătorii.

Proiectul propune, de asemenea, că studenții români care învață în străinătate să beneficieze de o reducere de 50% la tariful de transport la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, atât timp cât rămân studenți.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Chimcomplex dorește să-și reducă din costuri. Va aduce un CEO britanic


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top