Connect with us

România a intrat în topul țărilor care atrag cei mai mulți investitori străini!

investitori - Moldova Invest

Național

România a intrat în topul țărilor care atrag cei mai mulți investitori străini!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Global Business Policy Council, serviciul strategic al companiei de consultanță în management Kearney, a inclus în premieră România în clasamentul anual al piețelor în curs de dezvoltare din punct de vedere al perspectivelor legate de investiții străine directe, pe locul 17 din 25 de state incluse.

Raportul analizează încrederea în viitoarele fluxuri de investiții străine directe (pe parcursul a trei ani) și reflectă optimismul investitorilor față de economia globală.

Un procent impresionant de 88% dintre respondenți din întreaga lume au declarat că intenționează să-și mărească investițiile străine directe în următorii trei ani, în creștere cu 6 puncte față de anul trecut. Mai mult decât atât, 89% au afirmat că investițiile străine directe vor juca un rol mai important în profitabilitatea și competitivitatea companiilor lor în următorii trei ani. De asemenea, nivelul lor de entuziasm net cu privire la economia globală a crescut.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin financiar de 2000 de lei pentru mamele cu nou-născuți care provin din familii defavorizate

Pentru al 12-lea an consecutiv, Statele Unite ale Americii ocupă prima poziție în clasamentul mondial. Regatul Unit a urcat cu o poziție, ajungând pe locul 4, în timp ce Germania a coborât o treaptă, ajungând pe locul 5, iar Franța își menține poziția pe locul 6.

În ceea ce privește segmentul piețelor în curs de dezvoltare, șapte dintre cele 25 de țări incluse în index – Polonia, Chile, România, Peru, Ungaria, Uruguay și Oman – au fost incluse pentru prima dată în listă.

Deși nu se află printre primele 25 de destinații pentru investiții străine directe în clasamentul mondial, România este a zecea economie a UE ca mărime în funcție de PIB-ul nominal.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Acțiunile Gabriel Resources au înregistrat o scădere semnificativă la Bursa de Valori din Canada. Compania dispune de fonduri de 2 milioane de dolari , care se vor epuiza până în luna mai

Investițiile străine directe în România au înregistrat o creștere, trecând de la 10,6 miliarde de dolari în 2021 la 11,3 miliarde de dolari în 2022. Oportunitățile de investiții străine directe includ proiecte în domenii precum IT, industria auto, telecomunicații, energie, servicii, producție, produse de consum, bănci și asigurări.

Conform Kearney, instabilitatea legislativă și corupția afectează încrederea investitorilor, însă forța de muncă bine pregătită, resursele naturale și eforturile de reducere a obligațiilor administrative încurajează investițiile străine.

La nivel global, în ciuda optimismului general referitor la investițiile străine directe, investitorii manifestă prudență în fața creșterii riscurilor din mediul operațional global, inclusiv a turbulențelor geopolitice accentuate în diverse regiuni ale lumii. 85% dintre aceștia consideră că o creștere a tensiunilor geopolitice va influența deciziile de investiții, iar unele companii vor opta să se orienteze către zone apropiate sau prietenoase din punct de vedere al reglementărilor. De asemenea, investitorii anticipează că un mediu de reglementare a afacerilor mai restrictiv, atât în piețele dezvoltate, cât și în cele emergente, ar putea implica riscuri în 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Frații Pavăl au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova

Indexul din acest an analizează inteligența artificială (AI) și impactul tehnologiei și al reglementărilor în acest domeniu asupra operațiunilor investitorilor. Un procent semnificativ de 72% dintre investitori declară că utilizează în mod semnificativ sau moderat AI în operațiunile lor de afaceri. Aceștia anticipează că afacerile lor vor folosi AI în diverse scopuri, cum ar fi serviciul clienți, chatbots, automatizarea proceselor manuale și îmbunătățirea lanțului de aprovizionare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top