Connect with us

România a primit avizul favorabil al OCDE pentru aderarea la Politica de Dezvoltare Regională

450176827 903502945149366 4033086708671814233 n - Moldova Invest

Național

România a primit avizul favorabil al OCDE pentru aderarea la Politica de Dezvoltare Regională

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat miercuri că România a primit avizul formal al Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională al OCDE, ca urmare a evaluării țării în cadrul acestui organism internațional

Adoptarea avizului formal a avut loc pe 8 iulie 2024 și include o serie de recomandări pentru îmbunătățirea cadrului de politici, guvernanță și finanțare în domeniul dezvoltării regionale.

Evaluarea României a avut loc pe 16 mai 2024, fiind coordonată de o delegație condusă de Marcel-Alexandru Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, instituția responsabilă cu punctul focal pentru acest proces de evaluare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discuții privind perspectivele economice ale R. Moldova între guvernatorul BNM și misiunea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

Ministerul Dezvoltării a subliniat că avizul confirmă angajamentul României de a implementa instrumentele juridice ale OCDE care cad în competența Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională, precum și alinierea la politicile și practicile OCDE în domeniul dezvoltării regionale.

„Avizul formal recunoaște eforturile României în consolidarea politicii de dezvoltare regională, inclusiv prin elaborarea unui sistem robust de statistici teritoriale, adoptarea unei abordări localizate în dezvoltarea regională și implementarea documentelor strategice la nivel regional, județean și local”, a declarat Ministerul Dezvoltării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României vizează extinderea capacităților de stocare a energiei prin investiții masive în parcurile fotovoltaice și eoliene

Implementarea recomandărilor incluse în avizul formal va fi asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, acestea vizând colectarea și utilizarea datelor privind dezvoltarea regională, strategiile de dezvoltare urbană și rurală, guvernanța eficientă multi-nivel și capacitatea instituțională și fiscală a guvernelor subnaționale.

Recomandările se încadrează în cele cinci principii fundamentale de aderare ale Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională și vor contribui la consolidarea poziției României în cadrul OCDE în domeniul dezvoltării regionale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Datoria externă a României a ajuns la 175 miliarde de euro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top