Connect with us

ROMÂNIA a scos la LICITAȚIE, de la începutul anului 2022, CONTRUCȚIA a circa 332 de KILOMETRI de AUTOSTRADĂ

autostrada - Moldova Invest

Național

ROMÂNIA a scos la LICITAȚIE, de la începutul anului 2022, CONTRUCȚIA a circa 332 de KILOMETRI de AUTOSTRADĂ

România a lansat în licitație de la începutul anului construcția a circa 332 de kilometri de autostradă,potrivit comunicatelor transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

2022 ar putea reprezenta un an record în materie de kilometri de autostradă scoși la licitație, după ce în primele circa șapte luni bilanțul a ajuns la peste 330 de kilometri.

Cei mai mulți kilometri de autostradă lansați în licitații fac parte din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR.

Dintre aceștia, 255 de kilometri provin din A7, și anume:
– Autostrada Focșani – Bacău (96 km);
– Autostrada Buzău – Focșani (82 km);
– Autostrada Bacău – Pașcani (77 km).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vor începe lucrările la autostrada Arad-Oradea, care va face legătura între nordul și sudul Europei. Proiect de 10,7 miliarde lei

Restul kilometrilor scoși la licitație de la începutul anului reprezintă Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 kilometri) și Autostrada Lugoj – Deva, secțiunea tunelurilor (9 kilometri). Aceasta din urmă a fost relicitată, după ce a fost anulată precedenta licitație.

Spre comparație, anul trecut au fost lansate procedurile pentru construirea a 79 de kilometri, dintre care 63 de kilometri provin de la Autostrada Ploiești – Buzău iar restul de 16 kilometri reprezintă lotul relicitat Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).

km licitati1 - Moldova Invest

Cel mai mare contract de autostradă, semnat în 2022

De asemenea, de la începutul anului au fost semnate contractele pentru 117 kilometri de autostradă. Dintre aceștia, 37 de kilometri reprezintă secțiunea Cornetu – Tigveni, peste Carpați, din cel mai important proiect rutier al României.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agricultorii pot accesa fonduri nerambursabile de până la 1,5 MILIOANE de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații

Semnarea celui mai mare contract de autostradă, pentru secțiunea 3 din Autostrada Sibiu – Pitești, a avut loc pe 1 august 2022.

Tot anul acesta a fost semnat și contractul pentru construirea celor 31 de kilometri ai secțiunii 2 Boița – Cornetu din autostrada ce va lega Ardealul de Muntenia.

2022 a marcat și semnarea primelor două contracte din cele 13 de pe A7, finanțate prin PNRR. Mai exact, este vorba de cei 49 de kilometri ai loturilor 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Agriculturii, Florin BARBU: "Import de cereale în România nu pot face decât fermierii şi procesatorii români!"

În tot anul trecut, au fost semnate contractele pentru construirea a 91 de kilometri de autostradă și drum expres.

Primii kilometri de drum expres dați în trafic

Anul 2022 a marcat și o premieră rutieră în România: au fost dați în trafic primii kilometri de drum expres. Este vorba de cei 40 de kilometri din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Rămâne de văzut dacă până la finalul anului vor mai fi dați în trafic și alți kilometri de autostradă, pentru a fi atinsă borna de 1.000 de kilometri de șosea de mare viteză în România.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top