Connect with us

ROMÂNIA ar putea atrage un VOLUM de INVESTIȚII de cel putin 2 mld. EUR pana la finalul anului, ca urmare a CONTEXTULUI GEOPOLITIC

Radu Nemes Managing Partner ONV LAW 1 scaled e1658821280638 - Moldova Invest

Național

ROMÂNIA ar putea atrage un VOLUM de INVESTIȚII de cel putin 2 mld. EUR pana la finalul anului, ca urmare a CONTEXTULUI GEOPOLITIC

De la inceputul anului, volumul investitiilor straine a crescut cu peste 50%, in comparatie cu aceeasi perioada din 2021, potrivit analizei ONV LAW

Zonele de interes pentru investitori cu capital strain sunt cele din proximitatea Capitalei, cele din Banat si Crisana, datorita apropierii de vestul Europei, dar si cele din Moldova, din vecinatatea Ucrainei.

Domeniile agribusiness, IT&C, retail, auto sau logistic sunt cele in care se prefigureaza noi investitii.

București, 26 iulie 2022 – Ca urmare a noului context geopolitic, Romania ar putea atrage noi investitii in volum de pana la 2 mld. EUR pana la finalul anului, conform datelor publice si negocierilor existente in piata la jumatatea anului, analizate de ONV LAW.

Potrivit analizei, Romania avanseaza pe un trend ascendent in ceea ce priveste atractivitatea investitionala, volumul investitiilor straine crescand cu peste 50% pana la jumatatea anului curent, in comparatie cu aceeasi perioada din 2021.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) estimează că în 2024 vor fi înmatriculate în România 180.400 de vehicule noi, dintre care 150.000 îl vor reprezenta autoturismele

Ucraina a reprezentat pana nu de mult un punct strategic important pentru multe companii globale care au avut in plan investitii majore de business in tara vecina, in principiu datorita facilitatilor fiscale si a fortei de munca accesibile.

Razboiul declansat la inceputul anului a schimbat insa aceste perspective, iar Romania se numara acum printre tarile care absorb o mare parte a capitalului strain disponibil, alaturi de Polonia. Alaturi de noi investitii preconizate, mai multe companii si-au relocat sau au in plan sa isi mute activitatea din Ucraina sau Rusia in tara noastra, ceea ce reprezinta de asemenea noi investitii locale.

Capitala, Moldova si zonele din vestul Romaniei sunt preferate de investitori

Domenii precum sectorul automotive, IT&C, retail sau logistic sunt cele in care se prefigureaza noi investitii. Zonele care prezinta interes pentru investitori cu capital strain sunt cele din apropierea Capitalei, cele din Banat si Crisana, datorita apropierii de vestul Europei, dar si cele din Moldova, din vecinatatea Ucrainei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce procent din cei 834 kilometri de autostradă contractați de România poartă amprenta constructorilor români?

Si sectorul agribusiness va inregistra o crestere a investitiilor straine in perioada urmatoare, in special pentru productia de ingrasaminte sau procesare, apreciaza specialistii ONV LAW. Deja 4 companii din Ucraina si Rusia au anuntat relocarea activitatilor in zona de sud a Romaniei.

Radu Nemes Managing Partner ONV LAW 1 scaled e1658821280638 - Moldova Invest

„Romania se afla intr-o pozitie avantajata in acest moment, asa cum nu a fost de multe ori in istoria sa. Alaturi de siguranta teritoriala, Romania trebuie sa asigure investitorilor straini stabilitate fiscala si predictibilitate, precum si un mecanism birocratic mai flexibil.

De asemenea, este necesara o strategie de educatie solida, pentru pregatirea urmatoarelor generatii care vor constitui forta de munca locala. Acesta ar putea fi un moment determinant pentru Romania, pentru multi ani de acum inainte”, declara Radu Nemes, Managing Partner ONV LAW.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Agriculturii, Florin BARBU: "Import de cereale în România nu pot face decât fermierii şi procesatorii români!"

Intre companiile care intentioneaza sa investeasca in Romania in perioada urmatoare se numara grupuri originare din Italia, Germania, Franta si SUA, potrivit analizei.

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piata locala. Fondata in 2000, ONV LAW acorda consultanta juridica clientilor privati si institutionali in domenii precum achizitii publice si concesiuni, market entry, dreptul aviatiei si infrastructura aeroportuara, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenței, dreptul mediului, precum si dreptul digital. Website: www.onvlaw.ro.  


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top