Connect with us

România a înregistrat în iunie 2023 cea mai mare creștere din Europa în ceea ce privește ritmul lucrărilor de construcţii!

constructii romania scaled - Moldova Invest

Național

România a înregistrat în iunie 2023 cea mai mare creștere din Europa în ceea ce privește ritmul lucrărilor de construcţii!

În iunie, activitățile de construcții au înregistrat o scădere de 1% în zona euro și o reducere de 0,6% în Uniunea Europeană, în comparație cu luna anterioară, când s-au consemnat creșteri de 0,2% în zona euro și de 0,3% în UE. În același timp, conform datelor publicate vineri de către Eurostat, România a fost țara membră a Uniunii Europene cu cea mai semnificativă creștere în iunie.

Conform datelor disponibile pentru statele membre ale Uniunii Europene, în luna iunie, s-au înregistrat cele mai mari creșteri lunare ale lucrărilor de construcții în România (3,6%), Suedia (3%) și Cehia (2,5%), în timp ce cele mai semnificative scăderi au avut loc în Germania (minus 2,8%), Franța (minus 2,5%), Slovacia și Ungaria (ambele cu minus 1,4%), conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Digitalizarea IMM-urilor. 1.020 de proiecte admise pentru finanțări de până la 100.000 euro

Datele furnizate de Eurostat arată că, în iunie, în comparație cu aceeași perioadă din 2022, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 0,3% în zona euro și au rămas constante în Uniunea Europeană.

În ceea ce privește țările membre ale UE pentru care există date disponibile, cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții în iunie, în comparație cu perioada similară din 2022, au fost înregistrate în Slovenia (24,9%), România (15,3%) și Spania (9,5%), în timp ce cele mai semnificative scăderi au avut loc în Finlanda (minus 5,2%), Ungaria (minus 3,9%) și Austria (minus 3,3%).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a MAJORAT plafonul de garanții pentru programul IMM Invest cu aproape 5 miliarde de lei

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top