Connect with us

România înregistrează o recoltă bună de grâu, depășind producția din anul precedent

florin barbu depunere juramant ministru agricultura - Moldova Invest

Național

România înregistrează o recoltă bună de grâu, depășind producția din anul precedent

Agricultura din România se bucură de un an roditor. Potrivit Ministrului Agriculturii, recolta de grâu a atins o medie de 5.000 de kilograme pe hectar, depășind astfel nivelul din anul precedent

Această performanță indică o creștere a producției totale față de anul trecut. Florin Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a menționat că acesta este un fapt confirmat, recunoscut și așteptat de toată comunitatea agricolă. În plus, culturile de toamnă au înregistrat randamente bune, depășind performanțele din 2022. Mai multe informații vor fi prezentate într-o conferință de presă planificată pentru luna septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Conform estimărilor Fondului Monetar Internațional (FMI), urmează o creștere a nivelului datoriei globale, ca rezultat al presiunilor exercitate de Statele Unite și China

Pe de altă parte, în ceea ce privește culturile plantate în primăvară, seceta a avut un impact negativ asupra culturilor de porumb și floarea-soarelui. Până acum, rapoartele din teren au identificat o suprafață afectată de secetă de aproximativ 4.500 de hectare.

Ministrul Barbu a subliniat că această perioadă a adus o secetă mai intensă, care a avut consecințe asupra culturilor de primăvară. Totuși, autoritățile sunt proactive în abordarea acestei situații. În prezent, procesele verbale de constatare a pagubelor sunt în curs de întocmire, iar autoritățile caută soluții pentru a sprijini fermierii afectați financiar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost SEMNAT primul contract de proiectare și execuție pentru A8

De asemenea, se așteaptă evaluarile pentru culturile de legume, unde fenomenele climatice extreme au cauzat daune semnificative. Ministrul a menționat că această transparență în comunicarea datelor este esențială și că sprijinul pentru compensații va fi acordat în mod corespunzător.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), producția de cereale pentru boabe în România a înregistrat o scădere semnificativă în anul precedent, de peste 32%, în comparație cu anul 2021. Cu toate acestea, recolta de grâu din anul trecut a fost de 8,68 milioane de tone, cu o medie de 4.004 kilograme pe hectar. De asemenea, producția de porumb boabe a scăzut la 8,04 milioane de tone, iar randamentul a fost de 3.298 kilograme pe hectar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru ultimul segment al Autostrăzii A7, tronsonul Pietroasele-Municipiul Buzău

În concluzie, România a înregistrat o recoltă semnificativă de grâu în acest an, iar culturile de toamnă au înregistrat randamente promițătoare. Cu toate acestea, seceta a avut un impact asupra culturilor de primăvară, iar autoritățile sunt implicate în acordarea sprijinului necesar fermierilor afectați.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top