Connect with us

România, pe locul al treilea în Uniunea Europeană, în topul ţărilor cu cel mai ieftin combustibil

motorina benzina - Moldova Invest

Național

România, pe locul al treilea în Uniunea Europeană, în topul ţărilor cu cel mai ieftin combustibil

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Prețul mediu al unui litru de benzină este în continuare în creștere, înregistrând o majorare de 3,2% față de luna precedentă.

În București, prețurile pentru un litru de benzină standard variază între 7 lei și 28 de bani și 7 lei și 40 de bani.

În ceea ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1%.

La stațiile de alimentare, motorina standard este disponibilă la prețuri cuprinse între 7 lei și 50 de bani și 7 lei și 57 de bani pe litru.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează o producție record de energie eoliană, depășind 2.600 MW în Sistemul Energetic Național

În prezent, România se situează pe locul 3 în Uniunea Europeană în clasamentul țărilor cu combustibilul cel mai accesibil, după Bulgaria și Malta.

Perspectiva este că prețul petrolului să înregistreze o creștere astăzi, în urma atacului Iranului asupra Israelului, conform analiștilor citați de agenția Reuters. Evoluția ulterioară depinde de reacțiile pe care Israelul și Occidentul le vor adopta. Îngrijorarea generată de posibila ripostă a Iranului la atacul asupra ambasadei sale din Damasc a susținut prețurile petrolului săptămâna trecută, iar vineri, prețul petrolului Brent, referința mondială, a atins 92 de dolari și 18 cenți pe baril, cel mai înalt nivel din octombrie anul trecut. (Rador/FOTO radioiasi.ro)

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Finanțelor a anunțat că România a ieșit pe plus cu 65 miliarde euro de la aderarea la UE


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top