Connect with us

România riscă pierderea fondurilor europene din PNRR din cauza deficitului excesiv, avertizează ministrul Economiei

radu oprea - Moldova Invest

Național

România riscă pierderea fondurilor europene din PNRR din cauza deficitului excesiv, avertizează ministrul Economiei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Dacă România va continua să se încadreze în deficit excesiv în 2024, există riscul ca țara să piardă toate fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de la Uniunea Europeană

Ministrul Economiei, Radu Oprea, atrage atenția asupra acestui aspect și afirmă că România s-a împrumutat în mod considerabil în timpul pandemiei, dar nu a gestionat eficient aceste fonduri, ci le-a cheltuit în mod neadecvat, fără să investească în economie, notează Digi24.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Acțiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications au avut o creştere de 33,4%

Radu Oprea recunoaște că există condiții stricte legate de utilizarea fondurilor europene în cadrul PNRR, iar neprespectarea țintei de deficit de 4,4% poate duce la pierderea acestor fonduri sau la blocarea accesului la ele până când România se va conforma regulilor stabilite. Este important ca România să își respecte angajamentul față de Comisia Europeană și să încerce să revină la o tendință descendentă în privința împrumuturilor pe care le contractează.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, a doua vizită oficială la Chișinău! Un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova!

În final, ministrul menționează că cineva va trebui să poarte responsabilitatea pentru faptul că țara a intrat în procedura de deficit excesiv, sugerând că este necesară o analiză atentă a gestionării bugetului și a cheltuielilor publice pentru a evita consecințele negative ale deficitului excesiv.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top