Connect with us

Românii care ar putea pierde plafonarea la energie. Guvernul vrea să facă economie

plafonare energie - Moldova Invest

Național

Românii care ar putea pierde plafonarea la energie. Guvernul vrea să facă economie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Deși măsura plafonării prețului la energie electrică ar fi trebuit să se aplice până în 2025, Guvernul vrea să o mai ofere doar românilor cu venituri mici, în încercarea de a acoperi gaura de la buget.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Trebuie să țintim măsurile de sprijin către consumatorii vulnerabili. Una e să ai un venit lunar de 1.000 de euro, și alta de 10 000 de euro. S-a decis să reunim toate părțile implicate, să găsim aceste variante. Este o presiune majoră asupra bugetului de stat. Asta nu este o problemă a Ministerului Energiei, și ar fi ușor să ne spălăm pe mâini de ea. Este o problemă a Ministerului Finanțelor și a țării.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Azerbaidjanul vrea să trimită 1 miliard de metri cubi de gaze anual către România, până în 2026

Guvernul speră să mai salveze bani pentru a acoperi gaura bugetară, reducând numărul românilor care beneficiază de preț plafonat.

Potrivit ANRE, statul român a trebuit să deconteze până în această vară nu mai puțin de 17 miliarde de lei către furnizori. Sume care nu au fost plătite integral, pentru că autoritățile au rămas și de această dată în urmă. Doar la Ministerul Energiei restanțele s-ar putea ridica la aproximativ 4 miliarde de lei., a mai declarat Sebastian Burduja.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României avertizează asupra creșterii pensiilor în 2024: "Este necesară o analiză temeinică"


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top