Connect with us

Românii, datori vânduți la stat! Mai mult de jumătate din an, lucrat pentru a plăti taxe şi impozite!

salariu jumi juma stat - Moldova Invest

Național

Românii, datori vânduți la stat! Mai mult de jumătate din an, lucrat pentru a plăti taxe şi impozite!

Ultimele statistici arată că cetățenii români cheltuiesc aproximativ jumătate de an pentru a-și achita taxele și impozitele către stat!

Conform datelor oficiale, salariul câștigat în luna iunie este absorbit de aceste plăți, lăsând puțin spațiu pentru necesități precum hrană sau posibil o scurtă vacanță. Cu alte cuvinte, trei salarii medii sunt necesare pentru întreținerea unei mașini.

Conform cercetătorilor, taxele și impozitele reprezintă cea mai mare parte a costurilor suportate de români. În plus, dacă o familie deține o mașină cu o valoare sub 10.000 de euro, atunci aceasta generează cheltuieli echivalente cu trei salarii lunare. Astfel, sumele suportate de români pentru a menține o mașină se apropie de 13.000 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Implicarea ADR Nord-Est în dezvoltarea durabilă a regiunii: proiecte și perspective

După plata impozitelor, cetățenii români reușesc să păstreze, în medie, doar jumătate din venitul lor inițial. Într-o perspectivă anuală, contribuțiile către stat reprezintă 46,3% din totalul veniturilor. Acest lucru înseamnă că salariile câștigate în primele șase luni ale anului sunt canalizate aproape exclusiv către plata taxelor și impozitelor.

Cheltuielile suportate de români sunt semnificative, în special în comparație cu nivelurile de venit din Uniunea Europeană. De exemplu, Bulgaria se află în fruntea listei cu cel mai mic salariu din UE, în jur de 11.200 de lei anual. În același context, România ocupă locul doi în privința veniturilor mici din Uniunea Europeană, cu o medie anuală de 14.397 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   DRRM a finanțat proiectul media Moldova Invest dedicat reflectării cooperării dintre România și Republica Moldova

Pe de altă parte, în țări precum Luxemburg, salariul anual poate ajunge până la 80.000 de lei, ilustrând discrepanțele semnificative din cadrul Uniunii Europene în ceea ce privește nivelurile salariale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top