Connect with us

S-a dat startul instalărilor de sisteme fotovoltaice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023

85 - Moldova Invest

Național

S-a dat startul instalărilor de sisteme fotovoltaice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a dat startul instalărilor de sisteme fotovoltaice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023

Cu un buget total de aproape 2 miliarde de lei, acest program subvenționează instalarea de panouri fotovoltaice pentru persoanele fizice și unitățile de cult.

AFM a publicat lista cu cei 515 de instalatori validați care vor efectua verificarea documentelor depuse de beneficiari. Persoanele fizice și unitățile de cult pot acum selecta un instalator din această listă și începe procesul de instalare a sistemelor fotovoltaice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Punctele de interes din păduri vor beneficia de camere video. Investiție totală de 46.000.000 de euro

Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM, a declarat că obiectivul este ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat în acest an să fie aprobați și să devină producători de energie solară în perioada următoare.

Procesul va implica următorii pași:

1. Solicitanții selectează un instalator validat prin intermediul aplicației.
2. Instalatorii verifică documentele depuse de solicitanți.
3. Instalatorii aprobă solicitanții eligibili în aplicație.

Aceste etape trebuie finalizate în termen de maximum 90 de zile de la 6 septembrie 2023. După aprobare, instalatorii vor analiza documentele și vor selecta solicitanții eligibili în termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Boloș: Deficitul bugetar atinge cote alarmante

Odată cu publicarea listei de beneficiari aprobați pe site-ul AFM, instalatorii vor putea începe montarea panourilor fotovoltaice. Proiectele trebuie implementate în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea acestora, inclusiv instalarea sistemelor și obținerea certificatului de racordare.

Bugetul total al programului este distribuit astfel: peste 1,7 miliarde de lei pentru persoanele fizice și 17,5 milioane lei pentru unitățile de cult.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România va găzdui, miercuri, cea de-a III-a ediție a Summitului Inițiaticei celor Trei Mări


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top