Connect with us

Schemă de ajutor de 166.206.250 lei pentru cultivatorii de roșii și usturoi, în contextul crizei ucrainene

bani rosii usturoi - Moldova Invest

Național

Schemă de ajutor de 166.206.250 lei pentru cultivatorii de roșii și usturoi, în contextul crizei ucrainene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Guvernul a aprobat un program de ajutor de stat în valoare de 1.500 de euro pentru cultivatorii de roșii și usturoi în spații protejate, în contextul crizei generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), toate dosarele depuse și cele care urmează să fie depuse până la data de 10 mai 2024 sunt eligibile pentru acest ajutor, fără a fi necesară înscrierea în platforma SIMM.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Strategia de dezvoltare urbană a Municipiului ONEȘTI, în viziunea primarului Adrian JILCU

Beneficiarii acestui ajutor pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, producători agricoli persoane juridice, societăți agricole, precum și instituții de cercetare din domeniul agricol.

Beneficiarii cu dosare eligibile pot primi 1.500 euro pentru fiecare 1000 de metri pătrați de tomate cultivate în spații protejate sau 1.500 euro pentru fiecare hectar de cultură de usturoi.

Pentru a beneficia de acest ajutor, producătorii agricoli trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care: să solicite ajutorul de stat, să înființeze o suprafață minimă de 1.000 mp cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol și să nu se afle în dificultate financiară sau în faliment.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, vizată de o nouă investigație din cauza subvențiilor chinezești?

Verificările în teren sunt efectuate de echipe mixte DAJ-uri și APIA pentru a confirma suprafețele înființate și menținute, iar suprafețele intercalate cu alte culturi nu sunt eligibile în cadrul schemei.

Suma totală a schemei de ajutor este de 166.206.250 lei, echivalentul a aproximativ 33.690.000 euro, iar în cazul depășirii resurselor financiare alocate, suma acordată fiecărui beneficiar se va reduce proporțional.

Cererile și documentele justificative trebuie depuse până la 12 aprilie 2024, iar plățile vor fi efectuate până la data de 30 iunie 2024 conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani – Roman și a unui tronson din autostrada A1


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top