Connect with us

Schimbări majore în privința voucherelor de vacanță și indemnizației de hrană pentru angajații la stat

img 1 - Moldova Invest

Național

Schimbări majore în privința voucherelor de vacanță și indemnizației de hrană pentru angajații la stat

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conform celei mai recente versiuni a proiectului de Ordonanță de Urgență pregătit de guvern, se propune suspendarea acordării voucherelor de vacanță pentru toți angajații din instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare sau de subordonare, inclusiv pentru activitățile finanțate integral din venituri proprii, care sunt înființate în cadrul acestor instituții

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2025, angajații la stat cu venituri nete lunare de peste 8.000 de lei nu vor mai beneficia de vouchere de vacanță, conform ultimei variante a proiectului de OUG.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Vaslui a adoptat Strategia de Dezvoltare! Fonduri europene de 62,6 milioane de euro pentru dezvoltarea durabilă a municipiului

În schimb, proiectul prevede că instituțiile publice, în ciuda sistemului lor de finanțare sau subordonare, inclusiv entitățile finanțate exclusiv din venituri proprii atașate instituțiilor publice, vor acorda anual personalului angajat cu venituri salariale nete lunare de până la 8.000 lei inclusiv, vouchere de vacanță în valoare de 1.600 lei pentru fiecare angajat, în intervalul de timp cuprins între 2025 și sfârșitul anului 2026.

De asemenea, proiectul mai stabilește că angajații la stat cu venituri nete din salarii de peste 8.000 de lei lunar nu vor mai beneficia de indemnizații de hrană începând cu anul 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Statele Unite a aprobat vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România!

Din 1 ianuarie 2024, ordonatorii de credite sunt obligați să acorde lunar, în mod obligatoriu, indemnizații de hrană în valoare anuală de 4.000 lei personalului angajat cu venituri salariale nete lunare sub 8.000 lei, cu actualizare anuală în funcție de indicele prețului de consum, conform datelor furnizate anual de către Institutul Național de Statistică.

Această excepție se aplică personalului din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, precum și personalului poliției locale care beneficiază de drepturi de hrană conform Ordonanței Guvernului nr. 26/1994, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top