Connect with us

Senatul a votat pentru eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale. Inițiatorii proiectului de lege:”Impozitul pe concediul medical de 10% nu e de natură să crească semnificativ încasările la bugetul de stat”

WhatsApp Image 2023 04 19 at 08.35.43 - Moldova Invest

Național

Senatul a votat pentru eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale. Inițiatorii proiectului de lege:”Impozitul pe concediul medical de 10% nu e de natură să crească semnificativ încasările la bugetul de stat”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Impozitul aplicat pe concediile medicale va fi eliminat. Propunerea a fost aprobată astăzi de Senat și urmează să fie supusă dezbaterii în Camera Deputaților

Liberalii susțin eliminarea impozitului de 10% pentru toate categoriile de concedii medicale, însă social-democrații propun ca această măsură să fie aplicată selectiv. Votul a stârnit controverse.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a depus un amendament care prevede eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale, iar acesta a fost susținut de grupul PNL.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vouchere casnice pentru români din 2024. Ce valoare au și cine le poate lua?

Divergența majoră este că liberalii doresc eliminarea impozitului pentru toate tipurile de concedii medicale, în timp ce social-democrații, prin vocea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, și a lui Marcel Ciolacu, doresc eliminarea acestuia doar pentru anumite categorii, cum ar fi pacienții cu afecțiuni oncologice.

Într-o declarație recentă, premierul Marcel Ciolacu a subliniat nevoia de a descuraja abuzul de concedii medicale nejustificate, dar a recunoscut și necesitatea clarificării legislative pentru cei care au nevoie de acest tip de concediu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gigantul chinez Shanghai Electric și-a deschis o subsidiară în România

Impunerea acestui impozit suplimentar a fost introdusă de Guvernul Ciolacu prin ordonanță de urgență la sfârșitul anului precedent.

În ciuda introducerii impozitului, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a argumentat că acesta nu va aduce încasări semnificative la bugetul de stat și că ar putea avea efecte negative asupra sănătății populației.

Ea a subliniat că bolnavii au nevoie să se concentreze pe îngrijirea lor medicală și nu să se gândească la impozitarea suferinței lor. Astfel, propunerea de eliminare a impozitului este văzută ca o susținere atât financiară, cât și psihologică pentru pacienții români, mai ales în cazul celor cu afecțiuni grave precum cancerul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Contract de 57,3 milioane de lei semnat pentru REABILITAREA amenajării de irigații Sculeni – Țuțora – Gorban


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top