Connect with us

Sorin Grindeanu a anunțat simplificarea procedurilor necesare pentru proiectele de infrastructură mare, care vor contribui la „eliminarea blocajelor”!

sorin grindeanu 3 - Moldova Invest

Național

Sorin Grindeanu a anunțat simplificarea procedurilor necesare pentru proiectele de infrastructură mare, care vor contribui la „eliminarea blocajelor”!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Guvern care să ducă la accelerarea dezvoltării rețelei transeuropene de transport (TEN-T) prin simplificarea procedurilor necesare construcției proiectelor majore de infrastructură.

Aceste măsuri vin în conformitate cu reglementările europene în vigoare și au ca obiectiv reducerea birocrației și eliminarea blocajelor care întârzie implementarea proiectelor de transport în România. Totodată, termenele de emitere a certificatelor de urbanism şi a avizelor au fost reduse la 5 zile pentru proiectele de infrastructură de transport.

Moldova Invest îți recomandă și ...   AFIR implementează tehnologii de automatizare de la UiPath

Proiectul transpune prevederile Directivei privind coordonarea procedurilor de autorizare şi achiziţiile publice în cadrul proiectelor transfrontaliere.

Mesajul lui Sorin Grindeanu

Noi măsuri pentru simplificarea procedurilor necesare construcției proiectelor de infrastructură mare!
Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de Guvern pentru dezvoltarea mai rapidă a rețelei transeuropene de transport (TEN-T) care prevede:
– urgentarea procedurii de autorizare a proiectelor privind infrastructura de transport, conform reglementărilor europene în vigoare;
– atribuții suplimentare pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii inclusiv în ceea ce privește demersuri pentru reducerea duratei obținerii certificatelor de urbanism și a altor documente eliberate de autoritățile administrației publice locale competente;
– reducerea termenelor de emitere a certificatelor de urbanism, avizelor, acordurilor, altor acte emise de instituțiile avizatoare, la 5 zile, cu excepția actelor de reglementare în domeniul protecției mediului, pentru care propunerile în cadrul proiectului de lege sunt distincte;
– transpunerea prevederilor Directivei privind coordonarea procedurilor de autorizare și achizițiile publice în cadrul proiectelor transfrontaliere.
Actul normativ va contribui (în cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030) la creșterea capacității administrative a beneficiarilor proiectelor de infrastructură de transport în #România și la eliminarea blocajelor care apar în etapele de pregătire a proiectelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România va implementa salariul minim european


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top