Connect with us

S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã

masuri austeritate marcel bolos 865541 - Moldova Invest

Național

S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni seară că investițiile la care a făcut referire  încep să își arate impactul, după ce Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilă.

Cu toate acestea, ministrul a subliniat că experții externi au remarcat că mai este necesară o muncă susținută în ceea ce privește reformele.

”«Investiţiile pe care le finanţaţi din bani europeni vor sprijini o perspectivă de creştere economică substanţială de aproximativ 3,6%, în medie, între 2025 şi 2027», spune S&P în cel mai recent raport pentru România. La fel ca în toamna anului trecut, ne reconfirmă ratingul suveran şi perspectiva stabilă”, a scris, luni sesră, pe Facebook, Marcel Boloş.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 3.000 de proiecte de investiții din fonduri europene, finanțate de CEC

Ministrul afirmă că investiţiile la care s-a tot referit ”încep să-şi facă simţită prezenţa”.

”Autostrăzi, şcoli, spitale, reţele de apă şi canalizare – la asta mă refer, care ne sprijină potenţialul de creştere economică. Investiţii pentru care asigurăm confinanţări din bugetul naţional. S&P mai evidenţiază şi faptul că şomajul rămâne aproape de minimele istorice înregistrate. La fel de adevărat este că la capitolul reforme încă mai avem de muncă”, a mai scris Boloş.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani, după demisia lui Tiberiu Manolache

Luni seară, Ministerul Finanțelor a comunicat că Agenția de rating S&P a confirmat ratingul datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru termenul lung și scurt în valută, precum și perspectiva stabilă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top