Connect with us

Starea business-ului românesc. Așteptări destul de pesimiste privind evoluția economiei în 2023

Ovidiu Neacsu 1200x900 1 - Moldova Invest

Național

Starea business-ului românesc. Așteptări destul de pesimiste privind evoluția economiei în 2023

6 din 10 manageri privesc cu îngrijorare perspectivele anului 2023, urmare a efectelor inflației, scăderii apetitului investiţional şi accentuării blocajului financiar. Aceste cifre se regăsesc în cea de-a IX-a ediție a barometrului privind perspectivele economiei, realizat de Sierra Quadrant si Frames

Unii spun că economia va îngheţa în 2023, în timp ce alţii afirmă că afacerile vor evolua pe o gheaţă extrem de subţire, la limita supravieţuirii. Riscul de insolvenţă va creşte pe măsură ce consumul, principalul motor al economiei, va continua să fie afectat de scăderea puterii de cumpărare şi de limitarea accesului la creditare.

Potrivit celei de-a IX-a ediții a Barometrului Sierra Quadrant privind starea business-ului românesc, 63% dintre cei chestionați ( manageri, oameni de afaceri și angajați cu funcții de răspundere în companii) au aşteptări destul de pesimiste privind evoluţia economiei în 2023.

Numai 11% văd cu optimism anul viitor, în timp ce restul au evitat să se pronunțe, considerând că există încă destul de multe necunoscute în privința perspectivelor economice.

Dacă în precedentul barometru, realizat anul trecut în aceeaşi perioadă, principala provocare o reprezenta inflaţia, remarcată de 82% dintre cei chestionați, în prezent principalul risc identificat în 2023 este reprezentat de scăderea afacerilor, menţionat de 71% dintre respondenţi.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top