Connect with us

Studenții ASEM se vor întâlni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Școala finanțelor moderne” organizată de BNM.

1.1 1 - Moldova Invest

Național

Studenții ASEM se vor întâlni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Școala finanțelor moderne” organizată de BNM.

Ce-a de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne” organizată de Banca Națională a Moldovei în colaborare cu Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București, desfășurat în perioada 21-29 august 2023 îl va avea în centrul atenției pe Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Participanții vor putea discuta cu acesta diferite subiecte din domeniul financiar-bancar românesc, dar vor avea parte și de alte discuții cu personalități din cadrul aceluiași domeniu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova va primi sprijin financiar din partea Japoniei prin intermediul Mecanismului Comun de Creditare

Concursul „Școala finanțelor moderne” va începe la Chișinău cu o întâlnire alături de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și va continua la București, România, dar și cu un program cultural divers în orașele Iași, Brașov, Suceava și Sinaia.

Participanții vor primi la finele concursului un certificat semnat de guvernatorii BNM, BNR, dar și de către rectorii ASE București și ASEM.

Acest concurs a fost lansat în luna iulie a acestui an pentru o organizare bianuală. Criteriile de selecție a participanților pot fi consultate în Procedura privind organizarea concursului pentru participarea la programul „Școala finanțelor moderne”.

Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” susține parțial participarea studenților. Acest program sprijină BNM în reformele din sectorul financiar, sporirea nivelului de educație  și incluziune financiară.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Achiziție de 6,6 milioane de lei la Garda Națională de Mediu. Este vizată gestionarea deșeurilor

Organizatorii își propun să intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tinerilor din Republica Moldova, contribuind ulterior la creșterea numărului de economiști, cât și incluziunea financiară a cetățenilor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top