Connect with us

STUDIU: Costul transportului public în marile orașe din România

Collage Maker 21 Mar 2023 01 53 PM 8997 - Moldova Invest

Național

STUDIU: Costul transportului public în marile orașe din România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

S-a realizat un studiu, prin care s-au analizat prețurile transportului public din 10 orașe din România – bilet simplu și abonament lunar

În cadrul unui studiu efectuat de analiștii Picodi.com, tarifele de transport public din 45 de orașe din întreaga lume au fost verificate și comparate cu salariile medii locale.

 

Prețurile unui singur bilet și ale abonamentelor lunare din țara noastră

În România, s-au examinat în detaliu prețurile unui singur bilet și ale abonamentelor lunare, care permit călătorii nelimitate în interiorul orașului.

2 Transportul public in Romania 2023 - Moldova Invest

Care sunt prețurile unui bilet simplu?

  • cel mai scump bilet simplu poate fi găsit în orașele Timișoara și Brașov – la prețul de 4 lei;
  • cele mai ieftine bilete simple se găsesc în Constanța, Craiova, Ploiești și Galați – la prețul de 2,5 lei.
Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează o producție record de energie eoliană, depășind 2.600 MW în Sistemul Energetic Național

Cele mai mari prețuri la abonamentele lunare sunt în Cluj și București

Când vine vorba de abonamentele lunare, rezultatele arată astfel:

  • cele mai mari prețuri se întâlnesc în Cluj și București, cu prețuri de 177 lei și, respectiv, 140 lei;
  • cele mai ieftine abonamente pot fi găsite în Oradea și Brașov, la prețul de 80 lei.

Aceste date indică faptul că există o mare variație în prețurile transportului public din România, astfel că rezidenții din diferite orașe pot plăti tarife semnificativ diferite pentru a călători în interiorul orașului.

Prin intermediul acestui studiu se poate observa următoarea situație: costurile de transport sunt semnificativ influențate de locație. Ce înseamnă? Faptul că nivelul de trai din fiecare oraș poate avea un impact semnificativ asupra prețurilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã

Studiul a fost realizat în martie 2023 și s-a bazat pe salariile medii nete, preluate de pe numbeo.com, și pe datele privind cursul de schimb mediu de la Google Finance pentru februarie 2023.

Abonamentele lunare incluse în acest studiu permit călătorii nelimitate cu toate mijloacele de transport în limitele orașului respectiv.

autobuz hibrid bucuresti 2 sursa pmb e1594108950436 - Moldova Invest

În concluzie, analizând prețurile transportului public din cele 10 orașe din România, se pot observa diferențe semnificative între costurile biletelor și abonamentelor lunare, dar și între cheltuielile de transport și salariile medii locale.

Timișoara și Brașov se remarcă prin cel mai scump bilet simplu, în timp ce Constanța, Craiova, Ploiești și Galați oferă cel mai ieftin bilet simplu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Record în industria eoliană! Anul trecut s-au instalat noi capacităţi, de peste 117 gigawaţi

În ceea ce privește abonamentele lunare, Clujul și Bucureștiul impun cele mai mari costuri, în timp ce Oradea și Brașovul oferă cele mai accesibile prețuri.

Aceste constatări pot oferi o perspectivă interesantă pentru analiza economiei locale și a puterii de cumpărare a cetățenilor, dar și pentru identificarea potențialelor oportunități de îmbunătățire a serviciilor de transport public în orașele analizate.

În plus, aceste informații pot fi utile și pentru companiile care operează în industria transporturilor sau pentru potențialii investitori care doresc să înțeleagă mai bine piața și să ia decizii mai informate în ceea ce privește investițiile în transportul public local.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top