Connect with us

Suma impresionantă pe care Ministerul Economiei și Turismului vrea să o achite pentru site-ul de promovare a României!

romania2 1 - Moldova Invest

Național

Suma impresionantă pe care Ministerul Economiei și Turismului vrea să o achite pentru site-ul de promovare a României!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a inițiat două proceduri de achiziții. Prima dintre acestea vizează revizuirea și modernizarea site-ului oficial de promovare a României, care nu a beneficiat de actualizări semnificative de o perioadă considerabilă de timp.

Cea de-a doua licitație are ca obiectiv desfășurarea unei cercetări de piață pentru a evalua percepția pe care turiștii străini o au asupra țării noastre. Aceste inițiative vin în urma prezentării strategiei de dezvoltare a turismului în cadrul unei dezbateri publice.

Valorile contractuale pentru cele două licitații se cifrează la aproximativ trei milioane de lei, adică peste 600.000 de euro. Într-un efort de modernizare, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat licitația pentru achiziționarea de servicii care să vizeze dezvoltarea și optimizarea unui portal web destinat sectorului turistic sub denumirea de “România.Travel”. Ministerul își dorește să atragă cel puțin 2.000.000 de vizitatori unici în primul an de funcționare, iar compania câștigătoare a licitației va fi responsabilă și de optimizarea site-ului pe parcursul primelor 12 luni de la punerea sa în funcțiune. Asigurarea serviciilor de hosting pentru portal este un alt aspect important, urmând a fi asigurată pentru o perioadă de doi ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finalizarea lucrărilor la Terminalul 4 al Aeroportului Iași, preconizată pentru sfârșitul acestui an

„Prin crearea acestui portal web, se dorește creșterea traficului pe website-ul Romania.Travel şi a numărului de vizitatori unici, a traficului pe rețelele sociale dedicate ale Ministerului Antreprenorialului Şi Turismului (Facebook, Youtube etc.). Totodată se dorește ca un număr cât mai mare al persoanelor care accesează Romania.Travel să devină, în final, vizitatori ai destinației, într-o primă etapă prin planificarea călătoriei, solicitare de informații suplimentare, abonare la un newsletter”, potrivit informațiilor din caietul de sarcini.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul intenționează să echilibreze sistemul de salarizare în instituțiile teritoriale subordonate și sub autoritatea Ministerului Muncii

MEAT a mai lansat și o licitație pentru realizarea unei cercetări de piață, în încercarea de a măsura atitudinile și percepțiile față de destinația turistică România și brandul turistic național.

Durata contractului este de trei luni, iar valoarea contractului este de 1,72 milioane de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 22 septembrie.

„Pentru a eficientiza strategia de promovare și pentru a optimiza utilizarea canalelor de comunicare, MAT intenționează să procure un studiu de piață. Scopul acestui studiu este de a evalua gradul de recunoaștere a României ca destinație turistică și a brandului să turistic, la nivel național și internațional. Cercetarea va fi efectuată pe un eșantion reprezentativ pentru România și pentru alte șapte țări selectate ca prioritare (Italia, Germania, Franța, Israel, Marea Britanie, Spania și Polonia). Aceste țări au fost selectate în baza numărului de turiști care aleg România ca destinație de vacanță”, se arată în caietul de sarci

Moldova Invest îți recomandă și ...   33,9 milioane de euro, ajutor alocat României pentru pagubele cauzate de seceta din 2022


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top