Connect with us

Suma cerută de Ministerul Transporturilor la rectificare. Sorin Grindeanu: „O proporție covârșitoare este pentru investiții!”

Sorin Grindeanu - Moldova Invest

Național

Suma cerută de Ministerul Transporturilor la rectificare. Sorin Grindeanu: „O proporție covârșitoare este pentru investiții!”

Sorin Grindeanu a afirmat că a cerut, la următoarea rectificare bugetară, 16 miliarde de lei: „O proporție covârșitoare este pentru investiții. Fără sumele pe care noi le dorim, anumite proiecte se vor împiedica”.

„Rectificarea, din ceea ce știu eu, va fi o rectificare pozitivă, ceea ce este un prim lucru bun. Acum, o să vedem care este suma, că s-ar putea să fie mai mică decât am cerut noi, la Transporturi. Am cerut 16 miliarde, justificat, fiind ministerul care în acest moment cred că suntem cei care cheltuim cel mai mult de investiții, nu cred că este altcineva care să facă acest lucru în ritmul în care o facem noi la Transporturi. Din 16 miliarde, o proporție covârșitoare este pentru investiții. Acum, o să vedem care este suma prevăzută pentru rectificare, per total. Sigur, vor mai exista discuții în zilele următoare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Conferința Economică Româno-Germană – oportunitate de extindere a afacerilor și a cooperării între Germania, România și Republica Moldova

Ministrul a mai afirmat că va mai exista o altă rectificare bugetară în toamnă.

„Noi am cerut ce aveam necesar până la finalul anului, sigur, aceste lucruri pot fi reglate și în rectificările din această toamnă, dar sunt anumite lucruri care sunt urgente și pe care le vom susține cu argumente atunci când vom avea discuțiile finale legate de buget. (…) Fără sumele pe care noi le dorim, anumite proiecte se vor împiedica. Lucrurile acestea toate pe care noi le-am făcut anul trecut, de am semnat contracte de peste 10 miliarde de euro, trebuie să aibă în spate finanțările, altfel, sunt discuții”, a conchis Grindeanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Turismul din România, la turație maximă! Ce record de vizitatori a fost doborât?


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top