Connect with us

SUPLIMENTARE de 1,4 miliarde de euro a PNRR-ului românesc, pe fondul crizei actuale

dragos pislaru bani pnrr noiembrie - Moldova Invest

Național

SUPLIMENTARE de 1,4 miliarde de euro a PNRR-ului românesc, pe fondul crizei actuale

Potrivit anunțului făcut de eurodeputații Siegfried Mureșan și Dragoș Pâslaru, PNRR-ul românesc va fi suplimentat cu 1,4 miliarde de euro în contextul crizei actuale

Fondurile vor fi alocate investițiilor în sectorul energetic.

„Fiecare stat membru propune Comisiei Europene propriul mini-PNRR şi investiţiile pentru care vrea să aloce aceşti bani”, a precizat Siegfried Mureşan, care a menționat că este vorba despre o alocare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pentru România, prin componenta RePowerEU care aparţine de mecanismul european de redresare şi rezilienţă în contextul crizei actuale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul CÂCIU: "România primește 2,7 miliarde de euro din fonduri europene"

Suma va fi distribuită prin acelaşi mecanism ca şi PNRR. Partea de investiţii şi reforme, care ţine de PNRR, poate suferi modificări, însă numai în zona de investiţii din energie.

De asemenea, intenția europarlamentarilor este de a propune ca fondurile europene pentru coeziune, fondurile europene clasice, să poată fi realocate pentru investiţii în sistemul energetic.

Țara noastră riscă să ajungă la 9-12 miliarde de euro – bani neangajaţi din exerciţiul financiar 2014-2020. De asemenea, proiectul trebuie să treacă de Consiliul UE pentru a putea fi pus în practică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul egiptean Al-Gazzar, întrevedere cu o delegație saudită. Oportunitățile de investiții în multiple sectoare, pe agenda discuțiilor

Peste 1 milion de locuitori din România ar putea beneficia de investiţii europene pentru eficienţă energetică

Dragoș Pâslaru a evidențiat faptul că nu ar fi necesar ca acele 5-6 mld. recuperate să fie puse doar în proiecte mari, ci ar fi o investiţie majoră în nivelul de trai din România.

Potrivit acestuia, de investiţii europene pentru eficienţă energetică ar putea beneficia peste 1 milion de locuitori din România, cum ar fi panouri solare sau izolarea termică a locuinţei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cristian Popa, BNR, dezvăluie rolul esențial al industriei românești în economia actuală

Pâslaru a mai explicat că mecanismul de atragere a fondurilor va fi mult mai simplu. Decizia trebuie aprobată de către Consiliul UE, în dialog cu Parlamentul European şi cu Comisia Europeană.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top