Connect with us

Toamna debutează cu NOUTĂȚI în privința proiectelor de INFRASTRUCTURĂ mare administrate de Ministerul Transporturilor

autostrada e1662043411427 - Moldova Invest

Național

Toamna debutează cu NOUTĂȚI în privința proiectelor de INFRASTRUCTURĂ mare administrate de Ministerul Transporturilor

Toamna debutează cu proiecte importante în domeniul infrastructurii rutiere mari

Două contracte au fost semnate pentru tronsonul de drum Buzău – Focșani ce se încadrează în Autostrada Moldovei. Totodată, s-ar fi semnat și contractul ce are legătură cu Autostrada București Nord, astfel că lucrările trebuie să înceapă cât de curând.

Suplimentar, au fost făcute publice și societățile ce se vor ocupa de alte sectoare de drum importante, mai exact de autostrada prevăzută cu mai multe tuneluri, fiind vorba de sectorul de drum Meseș-Lugoj. Pe lângă aceste sectoare de drum foarte important, s-au semnat și contractele pentru 62 de trenuri de distanță scurtă ce ar trebui să ajungă la noi în țară dintr-un moment în altul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul ROMÂNIEI a lansat în dezbatere publică Strategia naţională de inteligenţă artificială, care urmează să fie adoptătă până la sfârșitul anului

Ce se întâmplă cu Autostrada Moldovei și Autostrada București Nord?

Așadar, contractele ce au legătură cu realizarea loturilor 1 și 4 din autostrada Buzău – Focșani sunt pe cale de a se semna, sectorul respectiv de drum făcând parte din A7.

Constructorul este unul român, fiindu-i oferite 20 de luni astfel încât să poată finaliza cele două loturi. Așadar, urmează să debuteze lucrările la un șantier secund pe A7, fiind vorba de Centura Bacăului. Mai există alte două tronsoane de autostradă pentru care trebuie să se depună dosarele, fiind vorba de tronsonul Bacău – Pașcani, respectov Focșani – Bacău, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 22 septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Din martie 2024, România va adera la zona Schengen cu frontierele aeriene și maritime. România, Austria și Bulgaria au încheiat un acord politic în acest sens

În privința Autostrăzii București Nord, ei bine, detaliile preliminare ne arată că în data de 9 august s-a semnat contractul pentru un prim lot, lucru ce a fost anunțat chiar de Sorin Grindeanu, ministrul Transportuilor. Acesta a ținut să precizeze că italienii sunt câștigătorii ce se vor ocupa de respectivul tronson, deși cei de la Intrakat, firmă originară din Grecia au făcut o noă contestație la CNSC.

Evident, rămâne de văzut cum va trata CNAIR această problemă. În cazul în care contractul cu italienii va fi semnat definitiv, italienii de la Pizzarotti vor trebui să proiecteze tronsonul în 12 luni, în timp ce pentru construcția și realizarea celor 18 kilometri de autostradă li s-a oferit un termen de 22 de luni. Rămâne de văzut dacă italienii vor putea respecta termenii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Noua formulare din ordonanța austerității a ANULAT procentele de creștere a salariilor profesorilor și a introdus o nouă reglementare


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top