Connect with us

Transelectrica primește 64 milioane de euro pentru a construi o LEA de 400 kV cu dublu circuit, între stațiile Isaccea și Tulcea Vest

transelectrica - Moldova Invest

Național

Transelectrica primește 64 milioane de euro pentru a construi o LEA de 400 kV cu dublu circuit, între stațiile Isaccea și Tulcea Vest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport a energiei electrice din România, a obținut o finanțare nerambursabilă de 64 milioane euro din Fondul pentru Modernizare pentru proiectul „Proiect Pilot DigiTEL Power Lines of the Future – Trecerea LEA 400 kV Isaccea – Tulcea Vest de la simplu circuit la dublu circuit”. Informația a fost publicată la Bursa de Valori București (BVB).

Scopul principal al proiectului constă în construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV cu dublu circuit între stațiile Isaccea și Tulcea Vest. Acest lucru implică înlocuirea liniei electrice aeriene existente de 400 kV simplu circuit, instalarea a două celule de 400 kV în cele două stații și utilizarea unor stâlpi tubulari inovativi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ România cu privire la LIPSA REFORMELOR! Pot fi SUSPENDATE fondurile europene?

Transelectrica a subliniat că obiectivul general al proiectului este de a spori capacitatea de integrare a noilor surse regenerabile de energie în regiunea Dobrogea, unde există un mare potențial în acest sens. Constrângerile tehnice actuale ale liniilor electrice aeriene nu permit integrarea eficientă a acestor surse, iar modernizarea și dublarea capacității de transport între Isaccea și Tulcea Vest vor facilita și transferul de energie către zonele învecinate.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de integrare a noilor surse regenerabile de energie din regiunea Dobrogea, unde potențialul de energie regenerabilă este cel mai mare din țară, însă constrângerile tehnice date de limitele liniilor electrice aeriene existente nu permit integrarea de noi surse în această zonă. Prin modernizarea și dublarea capacității de transport între Isaccea și Tulcea Vest va creşte, de asemenea, capacitatea detransfer către zonele învecinate”, transmite compania.

Moldova Invest îți recomandă și ...   București liderul Startup-urilor din România: Strategii pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial

Valoarea nerambursabilă a proiectului este de 64.068.257,62 euro. Decizia de aprobare a fost publicată pe site-ul Fondului pentru Modernizare în data de 25.06.2024, potrivit unei informări a Transelectrica.

Prin modernizarea și dublarea capacității de transport între Isaccea și Tulcea Vest va creşte, de asemenea, capacitatea de transfer către zonele învecinate.

Proiectul este parte integrantă a Planului de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport pentru perioada 2022-2031. Transelectrica subliniază că modernizarea liniei de 400 kV va contribui semnificativ la integrarea surselor regenerabile de energie și la întărirea capacității de transport din Dobrogea către restul sistemului electroenergetic național.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, prezență remarcabilă la cel mai prestigios târg de turism din China


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top