Connect with us

UE strânge în continuare cureaua la gaze! România, economie peste media europeană!

gaz ue - Moldova Invest

Național

UE strânge în continuare cureaua la gaze! România, economie peste media europeană!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

UE strânge cureaua la gaz și vara asta, dar România face economie peste media europeană! Statele membre ale UE s-au înțeles asupra prelungirii cu un an a Regulamentului pentru acțiuni coordonate de reducere voluntară a consumului de gaze, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu. Țara noastră a făcut o economie voluntară de 21,2%, peste media UE, în perioada de aplicare a regulamentului.

Popescu a participat marți la o ședință a Consiliului Transporturi, Telecomunicații și Energie de la Bruxelles. De ce trebuie să reducem consumul de gaze? Pentru a ne pregăti pentru încă o iarnă cu livrări scăzute de energie din Rusia. Bruxellesul consideră că această măsură va ajuta la garantarea securității energetice și la diminuarea volatilității prețurilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Întreprinderile din industria prelucrătoare vor beneficia de ajutoare de stat de până la 50 de MILIOANE de euro cu un grad de finanțare de până la 75% din valoarea investiției

„Statele Membre au ajuns la un acord politic privind propunerea de prelungire a aplicabilităţii Regulamentului Consiliului pentru acţiuni coordonate de reducere voluntară a consumului de gaze naturale, adoptat la data de 26 iulie 2022. Extinderea perioadei de aplicare a acestui regulament (măsurile de reducere a consumului de gaze naturale expiră la 31 martie 2023) a fost propusă de Comisia Europeană pentru a asigura volumele necesare de gaz natural pentru îndeplinirea obligaţiilor de înmagazinare (90% până la 31 octombrie 2023) pentru iarna 2023-2024, la preţuri rezonabile. În contextul implementării regulamentului actual, în perioada august 2022-ianuarie 2023 România a realizat economii voluntare de gaze de 21,2%, peste media realizată la nivelul UE, de 19%”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Bulgaria, investiții de 85 milioane de euro pentru gestionarea eficientă a frontierelor și migrației în Spațiul Schengen

Reducerea voluntară a cererii de gaze naturale cu 15% a fost introdusă de UE în luna august a anului trecut, ca răspuns la scăderea livrărilor de gaze naturale din Rusia către Europa. În general, la nivelul UE, cererea de gaze a scăzut cu 19% în perioada august 2022 – ianuarie 2023, sau cu 41,5 miliarde metri cubi, față de nivelul mediu din ultimii cinci ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, în topul celor mai mari producători de petrol din UE în 2022


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top