Connect with us

Un miliard de lei în plus la schema de ajutor de stat pentru investițiile majore în economie

sedinta guvern Ciuca scaled 1 scaled e1657872732516 - Moldova Invest

Național

Un miliard de lei în plus la schema de ajutor de stat pentru investițiile majore în economie

​Guvernul urmează să aprobe joi suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie, de la 6,38 miliarde de lei în prezent la 7,38 miliarde de lei.

În nota de fundamentare a proiectului de HG aflat joi pe masa Guvernului se menționează că Ministerul de Finanțe a derulat în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022 o sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion euro, iar investitorii au fost foarte interesați de accesarea acestui ajutor de stat.

  • „La finalul acestei sesiuni s-a constatat un interes deosebit din partea investitorilor pentru a accesa ajutor de stat în baza acestei scheme de ajutor de stat, fapt demonstrat de cele 192 de dosare înregistrate. Dintre acestea, foarte multe proiecte de investiții au valori mari, de ordinul zecilor de milioane de euro.
  • În același timp, bugetul schemei de ajutor de stat rămas disponibil de angajat până la atingerea plafonului maxim de 6.380 milioane lei este foarte mic, raportat la solicitările primite, ceea ce implică emiterea unui număr foarte mic de acorduri pentru finanțare.
  • Pentru a putea sprijini cât mai multe proiecte ale căror beneficii, în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială la nivel regional și national sunt evidente este necesară majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014.”, se arată în nota de fundamentare.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Firma cipriotă Logicom mărește capitalul social al subsidiarei din România print-un aport în numerar de 6 milioane de euro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top