Connect with us

Uniunea Europeană anunță investiții de 100 miliarde euro în producția de cipuri până în 2030. Poziția Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior

thierry breton - Moldova Invest

Național

Uniunea Europeană anunță investiții de 100 miliarde euro în producția de cipuri până în 2030. Poziția Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior

Comisia Europeană planifică o investiție masivă de 100 de miliarde de euro până în 2030 pentru a susține producția de cipuri în Uniunea Europeană, potrivit unui anunț al comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton

“Cu un portofoliu cuprinzând peste 68 de proiecte desfășurate în 19 țări, Comisia Europeană vizează restabilirea competitivității și consolidarea autonomiei strategice,” a adăugat Thierry Breton, fost director general al grupului informatic francez Atos.

Până în prezent, au fost alocate subvenții în valoare de aproximativ 43 de miliarde de euro în conformitate cu strategia “Chips Act”, adoptată în acest an de către Comisia Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   2,3 milioane de lei pentru modernizarea toaletelor din 38 de școli din mediul rural din județul Vaslui

thierry breton - Moldova Invest

Această nouă evaluare survine la doar două zile după ce compania taiwaneză TSMC a anunțat investiții în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru construirea primei uzine de cipuri din Europa, în Dresda, estul Germaniei.

Asemenea regiunilor Asia și SUA, Uniunea Europeană se angajează într-o competiție globală pentru a-și asigura autonomia în sectorul critic al semiconductoarelor, componente esențiale într-o gamă largă de dispozitive de zi cu zi, de la vehicule la smartphone-uri și obiecte conectate.

“Suntem într-o luptă, concurăm cu Asia și SUA. Nu mai putem să fim simpli și să credem că doar piața liberă este relevantă. Trebuie să sprijinim, de asemenea, aceste investiții de proporții mari”, a subliniat Thierry Breton.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Finanțelor propune înființarea unei structuri specializate pentru Monitorizarea execuției bugetare

Uniunea Europeană își propune ca prioritate dezvoltarea producției locale de cipuri, întrucât pandemia a generat tulburări în lanțurile de aprovizionare, cauzând deficite semnificative în componente. În prezent, regiunea Asia, mai ales companiile din China și Taiwan, domină producția și exporturile de semiconductoare.

România privește cu entuziasm această inițiativă, iar Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior va depune toate eforturile pentru a atrage aceste investiții esențiale.
Rareș Burlacu, Președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, subliniază că industria de producție a semiconductoarelor este una cu valoare adăugată ridicată, iar țara are potențialul de a atrage aceste investiții strategice.
250999562 191059943180407 1616326951820852583 n - Moldova Invest
“100 de miliarde de euro vor fi investite de Comisia Europeană, până în 2030, pentru producerea de cipuri în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut, în urmă cu câteva ore, de Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.
Salut acest anunț și mă voi asigura că Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior depune toate eforturile pentru a atrage investiții în acest domeniu.
Producția de semiconductori reprezintă una din industriile cu valoare adăugată extrem de ridicată, iar România are capacitate de a atrage astfel de investiții”, a punctat Rareș Burlacu, Președinte al Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secretarul de Stat Alexandru Rogobete a prezentat Strategia României de Digitalizare în Sănătate, cu proiecte de 650 milioane euro, în fața Comisiei Europene


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top